Segíthetünk?

Blog

Stratégia

2023. augusztus 21.

Használd ki az MI erejét landoló oldaladhoz, hogy több konverziót érhess el

Az Unbounce.com nemrég mutatta be legújabb innovatív funkcióját: a mesterséges intelligencia (MI) által vezérelt konverziós arány optimalizálást.Az MI segítségével optimalizált, valódi eredményeket hozó landoló oldalakat lehet létrehozni.

Miért jó az Unbounce landoló oldal?

Legyen a célod akár márkaépítés, sales vagy lead gyűjtés, az Unbounce rendszerében egyedi, gyorsan kivitelezhető, adatvezérelt landoló oldalakat hozhatsz létre. Grafikusok, honlapfejlesztők és szövegírók együttes alkalmazása nélkül tudsz versenyelőnyre szert tenni, amit a rendszer hazai viszonteladójaként költséghatékony módon el is tudunk készíteni vállalkozásod számára.

Milyen új MI funkciók érhetőek el?

  1. Az A/B tesztelés intelligens alternatívája

Az Unbounce intelligens algoritmusa a gépi tanulást használva elemzi a landoló oldal teljesítményét, és automatikusan olyan variációkat javasol, melyek eredményesebbek lehetnek. Mindezt úgy teszi, hogy az MI segítségével összegyűjti az adatokat és azonosítja a leghatékonyabb elemeket. 

Elmondhatjuk, hogy ez a tesztelési módszer eredményesebb lehet, mint egy hagyományos A/B teszt. Az A/B teszteléssel ellentétben itt nem egy mindenre és mindenkinek egyformán alkalmas “nyerő” változatot keres, hanem azt segít felfedezni, hogy mi működik a legjobban a közönség különböző csoportjai számára.

Persze használhatsz A/B tesztelést is a kampányaidhoz akkor, ha egy konkrét dolgot szeretnél tesztelni, vagy ha meg szeretnéd találni a “nyerő” változatot. Valamint akkor is, ha van rá időd és jelentős forgalmad, hiszen a releváns mintaadat mennyiség eléréséhez szükséges adatok megszerzése hetekig vagy még tovább is eltarthat.

Fogalmazhatunk úgy is, hogy ha az egyes célközönségeket is figyelembe véve szeretnéd személyre szabni a landoló oldalt, akkor válaszd az MI tesztelést.

Kép forrása: Unbounce

  1. A perszonalizáció következő szintje

Az MI új funkciói dinamikusan alakítják a céloldalakat a látogatókhoz a viselkedésük, preferenciáik és demográfiai jellemzőik alapján, így minden egyes felhasználó számára személyre szabott tartalmat hozhat létre. Mutasd pontosan azt a látogatóknak, amire szükségük van, és akkor amikor szükségük van rá, így növelve még jobban a konverziókat. Ezzel a funkcióval megcélozhatóak a különböző látogatók, figyelembe véve a motivációikat és preferenciáikat. Mindegyik változat a célközönség más-más szegmensét szolgálja ki, és ahogy az MI egyre többet tud meg arról, hogy mely változatok, mely közönségszegmensek esetében teljesítenek a legjobban, annál nagyobb valószínűséggel érhetünk el konverziót.

Kép forrása: Unbounce

  1. A forgalom intelligens irányítása

Az Unbounce úgynevezett Smart Traffic funkciója biztosítja, hogy minden látogatót a legmegfelelőbb landoló változatra irányítson a tartózkodási helyük, eszközük és egyéb szempontok alapján. Ennek köszönhetően nincs több felesleges kattintás, de van egy olyan felhasználói élmény, amely növeli az elkötelezettséget és elősegíti a konverziókat. Az Unbounce mesterséges intelligenciával működő rendszere könnyedén optimalizálja kampányokat úgy, hogy arra a landoló oldal variációra irányítja a látogatókat, ami érdekelheti őket. 

A Smart Traffic megkönnyíti és felgyorsítja az optimalizálást azok számára, akiknek korábban nem volt idejük (vagy tapasztalatuk) A/B tesztek futtatására. Pár óra alatt létre lehet hozni és elindítani ezeket a teszteket, és az eredményekre sem kell sokat várni. Nincs korlátja annak, hogy hány változatot hozhatsz létre, és már 50 látogatás után automatikusan elkezdi az optimalizálást.

Kép forrása: Unbounce

  1. Folyamatos optimalizálás és valós idejű adatok

Az Unbounce.com MI-motorja folyamatosan figyeli és elemzi a kampányadatokat, valós idejű betekintést nyújt és fejlesztési javaslatokat ad. Az alulteljesítő oldalak azonosításától kezdve, a címsor javaslatokon keresztül, a lehetséges színváltozatokig mindenre ajánlásokat tesz.

Az Unbounce egyéb kulcsfontosságú funkciói között megtalálható még az MI szövegírás funkció is. Segítségével nem csak landoló oldalakhoz, hanem hirdetésekhez, e-mailjekhez is tud meggyőző szöveget generálni. Teszteléseink alapján angolul, franciául és norvégül elsőre is használható és profi szövegeket készített. Magyarul kis finomhangolásra szükség lehet, de így is rengeteg időt megtakaríthatunk a segítségével.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy legyen egy MI által optimalizált,  jól konvertáló landing oldalad. Részletek itt.

Források:

https://www.digitoolsadvice.com/2023/06/unlock-power-of-ai-with-unbounce.html

https://martech.zone/unbounce-ai-landing-page-builder/

https://unbounce.com/marketing-ai/smart-traffic-experiments/

https://unbounce.com/product/smart-traffic

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte Nemzetközi gazdálkodás alapszakon. 2020 óta dolgozik e-kereskedelmi területen, a webshop kezelés mellett van tapasztalata marketplace-k (eMag, Vivre) területén is. A Klikkmánia csapatába 2022-ben csatlakozott webshop menedzserként. Széleskörű webshop szolgáltatásaink körében segíti ügyfeleinket a folyamatos fejlődésben.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!