Segíthetünk?

Blog

2021. április 19.

A LinkedIn új profilfunkciókkal segít karrier utunk bemutatásában

A LinkedIn új módszereket vezet be a felhasználók számára a profiljuk karrierbeli hiányosságainak orvoslására. 

A LinkedIn megkönnyíti a szabadúszók és az önálló vállalkozók számára, hogy karrierjüket felsorolják profiljukon. Ezek a frissítések a LinkedIn felhasználói profilok javítására tett legutóbbi erőfeszítéseinek folytatása. A vállalat szerint az elkövetkező hónapokban még sok frissítés kerül bevezetésre.

A LinkedIn lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy új típusú munkaköröket vegyenek fel a profiljukba, hogy orvosolják a hagyományos karriertípusok hiányosságait. Az új munkakörök lehetővé teszik a teljes munkaidőben foglalkoztatott szülők és gondozók számára, hogy pontosabban megjelenítsék szerepeiket, például az „otthon maradó anya”, az „otthon maradó apa” és az „otthon maradó szülők” szerepét. A jövőben a LinkedIn egy új mező beillesztését tervezi a felhasználói profilokba, kifejezetten a foglalkoztatási hiányosságok érdekében, olyan lehetőségekkel, mint „szülői szabadság”, „családi gondozás”.

A LinkedIn szerint ezeknek az opcióknak a felhasználói profilokba való felvétele nem annyira a karrierbeli hiányosságokkal járó megbélyegzéssel kapcsolatos, hanem inkább azzal, hogy a járvány miként kényszerítette a szülők millióit arra, hogy gyermekeik gondozása érdekében munkájukat szüneteltessék. A LinkedIn idézi azokat az adatokat, amelyek szerint a nők munkáját aránytalanul érintette a pandémia a férfiakhoz képest:

Több mint 2,5 millió nő hagyta el a munkaerőt a COVID-19 járvány idején, sokan önként, a gyermekgondozás hirtelen hiánya vagy a gyermekeik virtuális tanulása érdekében…

Hallottuk tagjainktól, különösen azoktól a nőktől és anyáktól, akik átmenetileg abbahagyták a munkát, hogy több módszerre van szükségük a karrierbeli hiányosságok megjelenítésére a profiljukon a szülői és egyéb életfeladatok miatt.” 

Azok, akik önálló vállalkozók vagy szabadúszó munkát végeznek, mostantól felsorolhatják ezeket a munkákat a LinkedIn profiljukon, anélkül, hogy meg kellene adniuk a munkáltatót.

A lista úgy néz ki, mint bármely más munka a LinkedIn profiljában, csak anélkül, hogy munkáltató lenne hozzá csatolva. Lásd az alábbi példát:

A LinkedIn új profilfunkciókat ad hozzá a karrier hiányosságaihoz

Ez kétségtelenül egy újabb változás, amelyet a világjárvány vált ki, amely sok embert arra késztetett, hogy önálló vállalkozói tevékenységet folytasson és / vagy szabadúszó munkát folytasson.

Várható, hogy az elkövetkező hónapokban további változások várhatók a LinkedIn felhasználói profiljaiban.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!