Segíthetünk?

Blog

2022. június 16.

A Google kiterjeszti az ellenőrzési programját a pénzügyi hirdetésekre is

A Google fellép a hirdetésekkel kapcsolatos pénzügyi csalások ellen, és több országra is kiterjeszti ellenőrzési programját.

A Google kibővíti a pénzügyi hirdetésekre vonatkozó ellenőrzési programját, amely miatt több országban kell a hirdetőknek bizonyítaniuk, hogy jogosultak pénzügyi szolgáltatások reklámozására. Az ellenőrzés egy további védelmi réteget ad a pénzügyi csalások ellen. 

A Google először 2021 szeptemberében indította el ezt a programot az Egyesült Királyságban. A sikeres Egyesült Királyságbeli bevezetést követően a Google további országokra is kiterjeszti az ellenőrzési programot, kezdve Ausztráliától, Szingapúrtól és Tajvantól.

Mit jelent ez a hirdetők számára?

A fent említett piacokon a hirdetőknek további lépéseken kell keresztül menniük, mielőtt pénzügyi szolgáltatással  kapcsolatos hirdetéseket futtatnának.

A hirdetőknek az alábbi lépéseken kell végigmenni:

  • A hirdetői személyazonosság-igazolási program első lépéseként a Google arra kéri a hirdetőket, hogy válaszoljanak meg néhány alapvető kérdést a Google Ads-fiókjukkal és a vállalkozásukkal kapcsolatban
  • El kell végezni a Hirdetői személyazonosság-igazolási programot

A hirdetői személyazonosság-igazolási program a Google azon egyesített igazolási programja, amely egyetlen folyamatban egyesíti a személyazonosság és az üzleti tevékenység igazolását.

A program egy sor olyan lépésből áll, amelyeket a hirdetőket követniük kell és el kell végezniük. A program keretében a hirdetőket megkérik arra, adjanak meg néhány alapadatot vállalkozásukról és személyazonosságukról. A hirdetőknek 30 napjuk lesz arra, hogy megkezdjék az igazolást, majd további 30 napjuk lesz az igazolás befejezésére.

Azok a hirdetők, akik augusztus 30-ig nem fejezték be az új ellenőrzési folyamatot, nem hirdethetnek pénzügyi szolgáltatásokat a Google Ads segítségével.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!