Segíthetünk?

Blog

2021. július 05.

A Facebook bejelentette a Bulletint – Az Új monetizációs platformot írók számára

A Facebook bejelentette az íróknak szánt új, Bulletin nevű szolgáltatását, amely segít nekik a közönségükkel való kapcsolattartásban, a közönségük növelésében és pénzzé tételében. Az előfizetési bevételek 100%-a az alkotókhoz kerül. A Bulletin egy önálló weboldal, ami a bulletin.com címen található. 

A hírlevél a tartalom létrehozására, a pénzzé tételre és a közönség növekedésére összpontosító támogatást tartalmaz. A legfontosabb funkciók és integrációk a következők:

Kiadói eszközök

Minden egyes Bulletin-alkotónak saját márkanév alatt önálló weboldala lesz, és testre szabhatja kiadványa nevét, logóját és színpalettáját.

Az alkotók a cikkeiket multimédiás beágyazásokkal és egyéb stílusopciókkal testre szabhatják.

Fenntartható üzleti modellek

A hírlapírók a partnerségek időtartama alatt megtartják az összes előfizetési bevételüket, és lehetőségük lesz arra, hogy előfizetői listájukat és tartalmukat magukkal vigyék. Az előfizetések kifizetését biztonságosan a Facebook Pay fogja kezelni, így az előfizetők hitelkártyával, bankkártyával vagy PayPal-fiókkal fizethetnek. 

Az írók számos előfizetésen alapuló funkciót tudnak kínálni, beleértve a tartalmak hozzáférhetőségét, a kommentelési lehetőségeket és a csak az előfizetők számára elérhető Facebook-csoportokat.

Analitikai eszközökkel is rendelkezik ez az újdonság, ami segít az íróknak abban, hogy megértsék közönségüket és idővel növeljék előfizetőik számát.

Kezdetben pedig többéves licencszerződést kínálnak, hogy időt adjanak ezeknek az íróknak arra, hogy kapcsolatot építsenek ki az olvasóikkal.

Felfedezés és terjesztés

A hírlevél tartalma a Facebook News és más felfedezőfelületek segítségével is terjeszthető lesz, hogy a közönség könnyen megtalálja és feliratkozhasson rá.

A hosszú formátumú írások mellett podcastok terjesztésére szolgáló eszközöket is tartalmazni fogunk, beleértve a külső szervezésű podcastokat és a hamarosan megjelenő további audiofunkciókat.

A Bulletin integrálódni fog a Facebook-oldalakkal, hogy lehetővé tegye a különböző multimédiás formátumokban való közzétételt. 

Közösségépítés 

A hírlapíróknak lehetőségük lesz arra, hogy a Facebookon mélyebb kapcsolatot alakítsanak ki közönségükkel. 

Létrehozhatnak ingyenes vagy csak előfizetőknek szóló Facebook-csoportokat az olvasói közösség ápolása érdekében. Csoportjaikon belül lehetőségük lesz arra is, hogy csak előfizetőknek szóló tartalmakat hozzanak létre, vagy csak előfizetőknek szóló beszélgetéseket rendezzenek. 

Az íróknak lehetőségük lesz a Facebook meglévő eszközeinek, például a Facebook Live vagy az élő hangszobáknak a kihasználására, hogy folytassák a beszélgetést a közösségeikkel. 

Annak érdekében, hogy az íróknak segítsék a beszélgetések tisztelettudatos lebonyolítását, komment-moderációs eszközöket is kínálnak majd, például azt, hogy az írók szabályozhatják, hogy ki kommentelhet (például csak fizetett előfizetők), és ki is kapcsolhatják a kommenteket.

Emellett harmadik féltől származó kedvezményeket is adnak, többek között jogi forrásokat, tervezési támogatást és pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos segítséget. 

Az év folyamán új befektetéseket, termékeket és szolgáltatásokat vezetnek be, amelyek célja, hogy még több független írót és szakértőt támogassanak. Dolgoznak azon, hogy az írók több módon népszerűsíthessék munkájukat a Facebookon kívüli más platformokon, és hogy megkönnyítsük számukra a más alkotókkal való együttműködést.

További információk az alábbi videóban: 

https://www.facebook.com/facebook/videos/224642666151985/

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!