Segíthetünk?

Blog

Keresőhirdetés

2016. február 04.

3 pofonegyszerű AdWords hirdetés tipp 2016-ra

Korábbi cikkünkben összefoglaltuk, hogy 2015-ben melyek voltak a PPC hirdetések legfontosabb változásai. Mivel az AdWords hirdetés rendszere igen komplex, ezért nehéz ténylegesen megjósolni, hogy az adott évre vonatkozóan, melyek lesznek a „best practice”-ek. A WordStream most mégis ezt tette, és az egyik januári cikkükben megjósolták, hogy 2016-ban melyik 3 AdWords eszköz fogja a marketing sikereinket garantálni. Vajon valóban igazuk lesz?

1. AdWords hirdetés bővítmények

A legtöbb hirdető abba a hibába esik, hogy miután egyszer elkészítette hirdetésbővítményeit, hajlamos róluk megfeledkezni, pedig időről időre érdemes ellenőrizni őket. A bővítmények használata mindenképpen ajánlatos, amellett hogy vonzóbbá teszik hirdetésünket (ezáltal javítva az átkattintási arányt), hirdetésünk minőség mutatóját is elmozdíthatják!

AdWords hirdetésbővítmények

Sajnos itthon még nem mindegyik szolgáltatás érhető el, azonban a már használhatóak közül a „Belső link bővítmény” némi változáson esett át 2015-ben: linkjeinket kiegészíthetjük olyan leíró sorokkal, amelyek egyelőre csak mint opció jelennek meg, de minden abba az irányba mutat, hogy később ezek kötelező elemei lesznek a bővítményeinknek.

Mivel a linkek így nagyobb helyet foglalnak a hirdetés alatt, azoknak a kinézete is átalakul: az eddig megjelenített 4 belső link helyett ezután 2 lesz csak látható. Bár hasznos információkkal egészítjük ki őket, a redukálással mindenképp számoljunk!

Tipp: A bővített belső linkeket teszteljük kettesével (min. 2 hétig), majd az eredmények függvényében a legsikeresebbeket használjuk. Több bővítmény használata során a rendszer véletlenszerűen dönti el, hogy melyik kettőt választja, így olyan site linkeket készítsünk, amelyek különbözőképpen kombinálva is támogatják egymást.

2. Remarketing hirdetés

Hiába írunk már 2016-ot, a remarketing hirdetés még mindig az egyik leghatékonyabb eszköz az online marketingben. Minden esetben használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket, hiszen még mindig ez az egyik legjobb mód arra, hogy a számunkra hasznos felhasználókat elérjük.

Google AdWords hirdetés remarketing

Sokan csak a funkció alapjait használják, illetve az automatikusan generált listákat, pedig ez csak a jéghegy csúcsa. Szánjunk időt a finomhangolásra, a beállítások igen sokszínűek: a minden látogatót tartalmazó fő listán kívül, külön gyűjtsük a fontosabb aloldalak látogatóit (pl. terméktípusok alapján), akár az AdWords hirdetés kampányunk szerkezetének a logikáját követve. Érdemes azokat az embereket is figyelemmel kísérni, akik nem fejeztek be egy adott műveletet (pl. kosár elhagyók), így nekik küldhetünk egy egyedi, emlékeztető üzenetet is.

Tipp: Ha rendelkezünk egy szép számmal rendelkező, a relevancia szempontjából is megbízható listával, akkor érdemes tesztelni őket témaidegen témakörökkel párosítva is. Például, ha valaki a “használt autó” hirdetéseinek köszönhetően nagy számú remarketing listára tett szert, akkor azt érdemes lehet kipróbálni az “autószerviz”-re kereső felhasználók esetében is. Ilyenkor a „Célzás és ajánlattétel” funkciót használjuk, amely biztosítja, hogy csak akkor jelenjünk meg, ha mindkét feltétel teljesül.

Az AdWords mellet a remarketing lehetőségeit felhasználhatjuk a Facebook kampányaink esetében is (retargeting), illetve októbertől elérhető a Bing hálózatán belül is. Érdemes ezeket fontolóra vennünk, hiszen segítségükkel sokkal személyesebbé tehetjük hirdetéseinket!

3. Customer Match

A Customer Match a Google AdWords hirdetések 2015 végén bevezetett újdonsága, mellyel az email cím alapú célzás vált elérhetővé. Az eszközt a remarketing listák felületén érhetjük el, elvégre ebben az esetben is a látogatók újbóli célzásáról beszélhetünk. Ez az eszköz az emaileknek köszönhetően valamelyest pontosabb célzást biztosít, de vegyük számításba, hogy a rendszer csak azokat felhasználókat tudja elérni, akik a Gmail rendszerével is szinkronizálva vannak!

Előnye, hogy ismerve a célcsoportot, hirdetéseinket teljesen rájuk szabhatjuk, illetve a licit stratégiánkat is úgy alakíthatjuk ki, hogy a listán szereplő emberekre koncentrálunk (feltételezve, hogy nagyobb számban vezetnek konverzióhoz a kattintásaik). A Customer Match elérhető a Search, Display, illetve YouTube hirdetés esetében is.

+1 vélemény

Míg itthon a Google abszolút egyeduralkodó a keresőmotorok piacán, érdemes figyelemmel kísérni a külföldi trendeket:

  • A 2015-ös adatok alapján a Google részesedése az USA piacán csökkent, azonban még így is a leggyakrabban használt kereső (az amerikaiak 64% használja). Ez a szám 3% -os visszaesést jelent 2014-hez képest.
  • A piac másik két nagyobb szeletét a Bing (20.3%), és a Yahoo (12,7%) birtokolja. A Yahoo keresési eredményei azonban a Bingen alapulnak, tehát valójában a Microsofté az amerikai piac 33%-a.  A jövőben érdemes lehet odafigyelni a cégóriás rendszerére is.

Tanulmányait a Corvinus Egyetemen, Alkalmazott Közgazdaságtan szakon kezdte, de később inkább humán irányba terelődött, jelenleg az ELTE Szociológia szakos hallgatója. Az Online Marketing világával 2013-ban ismerkedett meg, de igazán a Klikkmánia csapat tagjaként tudott elmélyülni benne, melyhez 2015-ben csatlakozott. Főleg PPC témakörben munkálkodik, azon belül is az Adwords kampányok tervezése és kezelése a fő szakterülete. Ezen kívül több Facebook és Linkedin kampányért is felel.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük az érdeklődést!

Nemsokára kapcsolatba lépünk Önnel.

Az email elküldése sikertelen!

Kérjük próbálja újra később.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!