We understand, we deliver.

Több oldaltérkép feltöltése a Search Console-ba még hasznos is lehetAkik nagyobb oldalakat kezelnek, biztosan szembesültek már azzal a problémával, hogy kényszerűségből kellett több részletben feltölteni a sitemap.xml fájlokat, ugyanis maximum 50.000 URL-t tartalmazhat és maximum 10MB lehet a fájlméret kitömörítés után. John Mueller-nek tették fel a kérdést előző héten hangout-on, hogy ez csak egy technikai korlátozás vagy John személy szerint látja-e ennek előnyét is.

Tapasztalt SEO szakembereknek talán nem akkora újdonság John Mueller válasza, de mindenképpen jó hallani a választ egy “hivatalos” személytől is. Amennyiben a Search Console-t nem félválról kezeljük és a későbbiek során szeretnénk hasznos információ forrásként tekinteni rá, akkor érdemes feladarabolni a sitemap.xml fájlokat. Ha találunk egy megfelelő logikát, például termékkategóriák, gyártók stb., aminek a mentén a csoportosítást megcsinálhatjuk, akkor később könnyen fényderülhet indexelési hibákra, illetve könnyebben feltárhatóvá válnak azok. Tegyük fel, hogy egy darab oldaltérképet töltöttünk fel, ez esetben annyit láthatunk majd, hogy a Google az oldalak 72%-át már indexeli. Ha ezzel ellentétben feltöltöttünk kategóriák, termékek, gyártók oldaltérképet is, akkor azt fogjuk látni, hogy a gyártók 89%-át, a termékek 70%-át, míg a kategóriák 95%-át indexeli. Ez már így jóval kezelhetőbb és könnyebben elvégezhető a hibaelemzés is, ha úgy gondoljuk, hogy szükség van rá.

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com