We understand, we deliver.

Tartalmak kiemelése Facebook hirdetések segítségévelA tartalom kiemelése igen hatékony technika, amely, ha helyesen történik, nagyon jó eredményeket tud nyújtani. Gyorsan és viszonylag költséghatékonyan bővíthetjük a közönségét, valamint határozottan megalapozhatjuk a márkát a megfelelő közönség előtt.

Fontos megjegyezni, hogy a tartalom erősítése nem csupán egy stratégia: sok minden létezik. Számos különböző technikát, stratégiát és módszert használhatunk a tartalom népszerűsítésére.

Ez a cikk kiemeli annak fontosságát, hogyan erősíthetjük a tartalmunkat, és hogyan összpontosítsunk a Facebook hirdetések használatára a tartalom népszerűsítésének érdekében.

facebook-hirdetes

Milyen típusú tartalomra van szükséged?

Az első szabály az, hogy nem szabad az összes tartalmat reklámozni. A tartalom erősítés felesleges, hacsak nem a legmegfelelőbb tartalmat támogatja.

A jól ismert tartalom marketing-elv az, hogy a közönség érdeke legyen a tartalom létrehozásának útmutatója. Ugyanez a helyzet akkor is, amikor kiválasztjuk, hogy mit is szeretnénk kiemelni. Ha nincs nagy érdeklődés, akkor ne népszerűsítsük a tartalmat. Egyszerűen csak emeljük ki a közönség által kedvelt tartalmat, ezzel elkerülhetjük a felesleg fizetéseket akár a like-okért, a megosztásokért vagy a hozzászólásokért, amiket ingyen is megkaphatunk.

Miért a Facebook?

A tartalmakat a LinkedIn-en, a Twitter-en és más social platformokon keresztül is elérhetjük, viszont a Facebook-nak valódi előnyei vannak a tartalmak kiemeléséből, és a megfelelő közönség kialakításából kifolyólag. Ez mind a B2C, mind a B2B cégeknél egyaránt működik. Számos B2B olyan platformokra összpontosít, mint például a LinkedIn, ami viszont igen drága lehet. A Hallam Internet csapata több, mint £4 kattintási költséget látott a LinkedIn-en, míg a Facebook-on mindössze 15-40p-be került egy kattintás.

A Facebook hirdetések lehetővé teszik, hogy az embereket földrajzi hely, életkor, nem, érdeklődés és sok más egyéb tényező alapján tudjuk elérni, amik alapján részletesen megismerhetjük a közönség érdekeit is.

facebook-demografiai-celzas

A Facebook a legnépszerűbb közösségi tartalom platform és a legnépszerűbb hirdetési csatorna is. A Social Media Examiner szerint a marketingesek 84%-a használja a Facebook-ot rendszeres hirdetési platformként annak érdekében, hogy nagyobb forgalmat tereljenek a weboldalukra, és elősegítsék azok tartalmát.

Ha szeretnél többet megtudni a Facebook hirdetések teljesítményéről, akkor érdemes továbbolvasnod a folytatást.

A Facebook számos hirdetési lehetőséget támogat, melyek közül a legtöbb alkalmas a tartalom promóciójára is. Ha úgy döntesz, hogy hirdetni szeretnél a Facebook-on, akkor tudnod kell, hogy milyen lehetőségeid adottak a hirdetéseid elhelyezésére nézve.

facebook-elhelyezesek

Elérhető elhelyezések:

 • Facebook asztali hírfolyam
 • Facebook mobilos hírfolyam
 • Facebook jobb oldali oszlopos
 • Audience network
 • Azonnali cikkek
 • Instagram
 • Messenger

Nos, mik a hirdetési lehetőségek?

1. Hivatkozáskattintások (Link Click Ads)

Az ilyen típusú Facebook hirdetések révén olyan külső webhelyekre mutató linket tudunk meghirdetni, amelyen az emberek egy meghatározott céloldalra, például egy releváns blogcikkre vagy tartalomra lesznek irányítva. Ezek többféle hírcsatornán mennek keresztül, és hatalmas közönséget érhetnek el.

2. Oldalbejegyzések kiemelése (Boosted Page Posts)

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy mint cég hirdessünk a Facebook-on, a bejegyzés (poszt) promótálása. Ezt megtehetjük a Facebook oldalunkon, ahol egyszerűen csak a meglévő posztot kiemeljük (boostoljuk).
A legtöbb egyéb hirdetéshez hasonlóan előfordulhat, hogy címsor és hivatkozás leírása is társul a bejegyzéshez. Ennél a típusnál a szöveg hossza nincs korlátozva.
A kiemelt bejegyzések a legmegfelelőbbek, ha növelni szeretnénk egy adott bejegyzés elérését vagy elköteleződését.

3. Vászon hirdetések (Canvas Ads)

A mobil ereje hatalmas, ezt mindenki tudja. Pont ezért ez a fajta hirdetés kifejezetten mobilra készült. A vászonra vonatkozó hirdetések állítólag gyorsabban futnak a mobilon, mint az általános web alapú hirdetések. Ezt a típust úgy tervezték, hogy megragadja a közönség figyelmét. Képeket, carousel formátumot, videókat használhatunk, valamint át is irányíthatjuk az embereket a “Swipe” funkcióval a tartalom céloldalára.

4. Célzás és ajánlattételi opciók

 • Célzás

Ez a fő előnye a Facebook használatának! Amint azt már korábban említettük, demográfiai adatok (földrajzi hely, nyelv, nem, foglalkozás stb.), érdeklődési körök, kapcsolatok és viselkedések meghatározásával érhetjük el a releváns közönséget.

Továbbá azt is eldönthetjük, hogy hirdetéseinket csak az egyes kapcsolatokhoz akarjuk fűzni (oldal rajongó / rajongók ismerősei), vagy mondjuk létrehozunk egy listát, ami a Facebook felhasználók azonosítóin, e-mail címein vagy telefonszámain, stb.  alapuló egyéni közönség.

 • Ajánlattétel

A Facebook hirdetési rendszere, mint sok más hasonló hálózat, egy ajánlattételi felület. Ez azt jelenti, hogy meg kell adnunk, hogy mennyit vagyunk hajlandóak egy adott kampányra költeni. A költségek különböznek:

 • CPC (kattintásonkénti költség),
 • CPA (műveletenkénti költség),
 • CPM (1000 megjelenítésenkénti költség),
 • és CPL (kedvelésenkénti költség).

A Facebook hirdetéseknél az elköteleződés az egyik legfontosabb tényező, aminél a bejegyzésed nagy szerepet játszik: sikeres-e vagy sem. Ha a felhasználók figyelmét nem kelti fel a tartalom, azaz nem kattintanak rá, nem reagálnak vagy éppen nem konvertálnak, akkor a Facebook rossz minőségűnek ítéli meg a hirdetést, így cserébe alacsonyabb relevancia értékkel fogja “díjazni” azt.

facebook-engagement-mutatok

Észrevétel és összefoglalás

Legyen világos, hogy mit szeretnénk elérni a tartalom népszerűsítésével!

A legtöbb marketinges a Poszt kiemelése (Boost) opciót használja, hiszen az oldal idővonalán egyszerűen megtalálható, és mindössze két kattintással kész is. Viszont nem mindig a legjobb lehetőség a tökéletes közönség eléréséhez.

Véleményem szerint sok esetben inkább a Hirdetéskezelőn belüli Oldalbejegyzések kiemelése (Aktivitás) lehetőséget kellene használnunk, mivel nagyobb ellenőrzést biztosít.

Röviden, ameddig egyértelműen meghatározott célokat és jó üzeneteket fogalmazunk meg, addig az egyes említett Facebook hirdetések vagy akár a meghirdetett posztok által növelni tudjuk az értékesítések, kedvelések és az elköteleződések számát.

 

Forrás:

http://www.stateofdigital.com/using-facebook-ads-to-promote-content/

 

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1
essb_pc_facebook:
1

Igazán elmerülni az online marketing rejtelmeiben 2012-ben kezdett el a MediaSales Kft.-nél, mint gyakornok. Szereti, ha munkájában kiélheti a kreativitását, amit eddig főként Google Adwords kampányok tervezésénél és Facebook oldalak menedzselésénél kamatoztatott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com