Segíthetünk?

Blog

2021. november 15.

Viszlát Google My Business! Helló Google Business!

A Google ismét megváltoztatta a Google Cégem szolgáltatása nevét. Mostantól Google Business néven érhetjük el.

Indulásakor még Google Local Business Center néven szerepelt, majd 2010-ben átkeresztelték Google Places-re, amit 2012-ben a Google+ Local követett. A Google My Business nevet 2014-ben kapta, amit 2021-ben ezúton lecseréltek Google Business-re. Tudtátok követni? 🙂

Nem csak a neve változik a szolgáltatásnak, de néhány újdonság is érkezik az átkereszteléssel együtt. Azok, akik egy üzletet kezelnek a fiókjukban, azok mostantól nem kell, hogy belépjenek a GMB felületére, hanem a Google Keresőből vagy a Google Térképből is szerkeszteni tudják az üzlet profilját.

Azok, akik több üzletet is kezelnek a fiókjukban (például üzletláncok), ők továbbra is használhatják a Google Business Profile felületét.

Ez azt is jelenti, hogy egy listing igénylése és hitelesítése is elvégezhető lesz a Google Keresőben – nem lesz szükséges a Google Business Profil használata.

Az alábbi gif-en látható, hogy lehet majd a Google Keresőből szerkeszteni a cég profilját:

Ezzel párhuzamosan a Google meg fogja szüntetni a Google My Business mobil applikációt.

Mindezek mellett (most már hivatalosan is) az üzenetek közt elérhetők lesznek a hívás előzmények, és a felhasználók látni fogják, ha az adott cég elolvasta az üzenetüket.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!