Segíthetünk?

Blog

2022. augusztus 03.

Google Merchant Center irányelvfrissítés

A Google frissítette a Merchant Center szerkesztési és technikai követelményekre vonatkozó irányelvét, így módosult a „Bejelentkezés szükséges” és a „Korlátozott vásárlás” megnevezésű probléma esetén alkalmazandó intézkedés.  

Korábban a „Bejelentkezés szükséges” és a „Korlátozott vásárlás” megnevezésű probléma által érintett Merchant Center-fiókokat automatikusan elutasították. Mostantól az ezzel a problémával érintett, díjmentes adatokkal rendelkező fiókok továbbra is aktívak maradnak, a hozzájuk tartozó termékek azonban korlátozott láthatósággal lesznek jelezve. 

A „Bejelentkezés szükséges” megnevezésű hiba azt jelenti, hogy a webáruházba látogató ügyfeleknek fiókhozzáférési információkat kell megadniuk (pl. egy felhasználónevet és jelszót, vagy telepíteniük kell egy programot), mielőtt megtekinthetnék a termékeid.

A „Korlátozott vásárlás” megnevezésű hiba pedig azt jelenti, hogy webáruházadban a termékek vásárlása csak bizonyos vásárlókra korlátozódik. Ők például tartózkodási helyük, a vásárláshoz használt eszközük típusa (pl. android telefon) vagy más exkluzív kritériumok alapján vannak szelektálva. 

Az üzleti információkra vonatkozó mezők kitöltését nem lehet kötelezővé tenni, a tartalomnak pedig következetesnek és elérhetőnek kell lennie minden látogató számára, helyszíntől függetlenül. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy ez az irányelv-módosítás csak a díjmentes adatokra vonatkozik!

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!