Segíthetünk?

Blog

2023. szeptember 26.

Bemutatkozik az Attribution Analytics – a TikTok belső mérési megoldása

Az Attribution Analytics egy belső mérési megoldás, amely elemzi az ügyfelek teljes útját a közösségi platformon, az inspirációtól a cselekvésig, vagyis betekintést nyújt a felhasználók vásárlási útjába.

Azáltal, hogy tisztább képet kapunk arról, hogy az ügyfelek hogyan vásárolnak, azonosíthatjuk a fejlesztésre szoruló területeket, így jobb felhasználói élményt teremthetünk, és elősegíthetjük vállalkozásunk növekedését.

Hol érhető el ez a funkció és mire használható?

A TikTok Ads Manager Analytics menüpontjában található az Attribution Analytics, melynek első funkciója a Teljesítmény-összehasonlítás. Ez az alábbiakra használható. 

  • Elemezd és hasonlítsd össze a különböző hozzárendelési ablakokban jelentett események számát olyan kulcsfontosságú műveleteknél, mint a Tartalom megtekintése, Kosárba helyezés, Fizetés kezdeményezése, Vásárlás, valamint a KPI-okra, például az ügyfélszerzésenkénti költségre (CPA) gyakorolt ​​hatást.
  • Nézd meg az átkattintási és kattintás nélküli konverziók változását, valamint a CPA-t a kattintási és megtekintési hozzárendelési ablakok különböző kombinációiban.
  • Szerezz betekintést a jelenlegi hozzárendelési beállításokon túl a jövőbeli mérési stratégia meghatározásához.

A Teljesítmény-összehasonlító eszköz a gyakorlatban a következőkre használható:

  • Találd meg a megfelelő hozzárendelési ablakot: A teljesítmény-összehasonlítás megmutatja, hogy a különböző hozzárendelési ablakok hogyan befolyásolják a kulcsfontosságú mutatókat, és segít kiválasztani a kampány értékének maximalizálása érdekében a legjobb időtartamot.
  • Ismerd meg a TikTok-nézetek értékét a konverziók számának növelésében: A teljesítmény-összehasonlítás felmérheti, hogy a TikTok-nézetek mennyire vezetnek nézetalapú konverziókhoz. 1 napos és 7 napos kattintás nélküli hozzárendelési lehetőségeket biztosít a hirdetés által a támogatott konverziókra gyakorolt ​​hatás összehasonlításához.
  • Lépj túl az utolsó kattintás hozzárendelési módszerén: A kattintáson alapuló konverziók önmagukban nem ragadják meg a TikTok teljes hatását. A teljesítmény-összehasonlítási adatok ezt a hiányt pótolják azáltal, hogy felfedik a hirdetés megtekintése vagy rákattintása után bekövetkező konverziók számát, valamint azt az időt, amely a konverziók bekövetkezéséhez szükséges.
  • Beépített új mérési megoldások: A Teljesítmény-összehasonlító eszközből származó információk segítségével átfogó mérési tervet készíthetsz TikTok hirdetéseidhez. A TikTok belső és harmadik féltől származó mérési megoldásokat kínál, amelyek segítségével megbízható adatforrásokat hozhatsz létre kampányod teljesítményének értékeléséhez.
  • Olvasd el ezt a hasznos útmutatót a beállításokhoz.

Forrás: https://searchengineland.com/tiktok-attribution-analytics-measurement-customer-journey-432298

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!