Segíthetünk?

Blog

Hírek

2016. január 05.

A nagybetűs URL nincs hatással a keresőoptimalizálásra

A kis- kontra nagybetűs URL keresőoptimalizálási jelentőségéről évek óta vitatkoznak, most feltették a kérdést a Google Webmaster Help fórumon is, ahol John Mueller, Google munkatárs és Pedro Dias, korábbi googler is válaszolt.

A válasz egyértelműen NEM, a kis-nagybetűknek semmilyen hatása nincsen a keresőoptimalizálásra és így az organikus találati lista rangsorolására sem.

SEO nagybetűs URL

Mi a helyzet az organikus találati lista átkattintási arányával?

Sokan írtak már az indirekt hatásáról, ami a javuló SERP átkattintási aránnyal magyarázható. Vagyis minél inkább feltűnő az organikus találati listán a megjelenésünk (például nagybetűk használata az URL-ben), annál többen kattintják le a mi linkünket és így nő a SERP CTR, ami hatással van az organikus pozíciónkra. Ezt még nevesebb SEO szakértők is sokáig alátámasztották, sőt még a Searchmetrics is erős korrelációs hatást mutatott ki a SERP CTR és a rangsorolás között. Azonban a legjobb esettanulmány erre Bartosz Góralewicz-től született, aki cikkjében egyértelműen cáfolja, hogy hatással lenne a rangsorolásra.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!