Segíthetünk?

Blog

2022. november 11.

A jövőben sokkal kevésbé lesznek fontosak a backlinkek?

John Mueller egy legutóbbi Hangouts beszélgetésen röviden arról mesélt, hogy idővel a backlinkek értéke, pontosabban: a rangsoroló algoritmuson belüli súlya egyre csökkenni és csökkenni fog.

Ez kisebb sokként érhet minket, csakhogy ez a mondás nem újdonság: már 8 évvel ezelőtt is említette ezt Matt Cutts, a Google akkori spam lead-je.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lesznek fontosak a linkek, hiszen az oldalakat a linkeken keresztül fedezi fel a Google. Azonban ez is beleillik abba a trendbe, hogy a keresőóriás egyre inkább a tartalom felé mozdul el a rangsorolásban, azaz hogy mennyire hasznos és élvezetes az adott tartalom a usernek, és nem az, hogy mennyi backlink mutat rá.

Vélhetően ez a változtatás az elmúlt évek tömeges proaktív backlink építési gyakorlata miatt is efelé halad.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!