Segíthetünk?

Blog

2022. november 10.

4 új alkotói eszköz a Facebookhoz és az Instagramhoz

A Meta új bevételszerzési eszközöket vezet be az NFT alkotók számára a Facebookon és az Instagramon. Ezzel – a személyes profilon keresztül – új közösséget érhetnek el és növelhetik a tartalmaikból származó bevételeket, a virágzó, 13 millió dolláros piacon.

Az NFT egy egyedülálló digitális file, alkotás, zene stb. valahol az interneten tárolva. Az NFT, az valójában információkat tárol a digitális fájlokról: ki készítette, ki linkelte, ki vette meg és kié volt már, az összes változást nyilvános adatok tárolják.

1. A digitális gyűjtemények

Az alkotók hamarosan elkészíthetik és eladhatják saját digitális gyűjteményeiket az Instagramon és azon kívül. A Meta egy olyan eszközkészletet biztosít az alkotóknak, ahol a létrehozástól, a bemutatáson át az értékesítésig, minden elérhető lesz számukra a bevételnöveléshez. Ezeket az új funkciók először az Egyesült Államokban lesznek elérhetők az alkotók egy kis csoportjának, de bíznak benne, hogy hamarosan kiterjesztik majd a többi országra is. Az Instagramon elérhetők lesznek a gyűjteményekhez tartozó metaadatok is, illetve bővítik a digitális tárgyak körét is.

2. Előfizetések az Instagramon

A Meta kiterjeszti az Instagram-előfizetésekhez való hozzáférést – egyelőre – az Egyesült Államokban élő összes alkotóra, így több alkotó szerezhet kiszámítható bevételt, és mélyebb kapcsolatba léphet legelkötelezettebb követőivel. Exkluzív tartalmakat lehet közzétenni az előfizetők számára.

3. Csillagok és ajándékok

A csillagokat már használó alkotók számára a Meta további funkciókat vezet be, amelyek megkönnyítik a csillagok megszerzését és küldőkkel való interakciót. A Meta világszerte teszteli az új funkciót meghatározott számú alkotóval. 

Csillag party a Reelsbe – Csillagokkal jutalmazhatjuk az alkotókat, ami tulajdonképp egy közösségi kihívás, ahol az alkotónak el kell érni a felállított célt (pl. 10 000 csillagot)

Virtuális ajándékok új készletének tesztelése konkrét tartalomra szabva . Ha például egy kiskutya Reels-t nézünk, akkor küldhetünk egy kutyatémájú ajándékot. 

Több eszköz biztosítja az alkotóknak a Csillag-küldőkkel való kapcsolatfelvételt. Például szűrők segítségével megjeleníthetjük a “csillagos” megjegyzések, illetve egyszerre akár több hozzászólásra is válaszolhatunk.

Csillagok gyűjtése – nem videós nyilvános tartalmakhoz, például fotókhoz és szöveges bejegyzésekhez .

4. Professionalis Facebook profil

A professzionális mód egy sor eszközt kínál az alkotóknak, hogy személyes profiljukról kezelhessék a közösségüket. Az alkotók a különböző pénzszerzési lehetőségek mellet (Stars, a Facebook Reels hirdetések, a streamben megjelenő hirdetések és a Reels Play révén) hozzáférhetnek tartalom és közönségi elemzésekhez, oktatási anyagokhoz és egyéb más forrásokhoz.

Ezeket az új eszközöket, mind a tapasztalt, mind az új alkotók használhatják, hogy elérjék és növeljék a közönségüket, és pénzt keressenek a Facebookon vagy az Instagramon keresztül.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!