Segíthetünk?

Blog

Keresőhirdetés

2021. október 12.

Utazzunk már! – avagy hogyan igazítsd a hirdetéseidet a fellendülő turizmushoz

A pandémia hatását egyértelműen a turisztikai és a vendéglátói ágazatok érzékelték legintenzívebben. Ez a szektor volt az első a válságban – és valószínűleg az utolsók között is lesz, akik kilábalnak belőle. Még most is, amikor a korlátozások enyhültek, a világ turisztikai kiadásai várhatóan csak 2023-ban térnek vissza teljesen. A McKinsey előrejelzése szerint pedig a nemzetközi légi forgalom 2024 előtt nem tér vissza a 2019-es szintre.

Azonban a Google szerint a keresések alapján kimutatható a javulás, az emberek utazni akarnak, feltéve, hogyha biztonságban érzik magukat. A “where to travel” és a “can I travel” globális keresések minden idők legmagasabb értékei mutathatóak ki. Mivel azonban a felhasználók igényei, prioritásai és elvárásai továbbra is változnak, az szektor marketingeseinek mindössze 9%-a gondolja úgy, hogy vállalkozása teljesen felkészült arra, amit az iparág következő időszakasza hoz. A következő trendek bontakoztak ki az elmúlt időszakban:

Család, baráti látogatások és az élményalapú utazás

A karantén hatására csökkent a személyes találkozók, társas események száma, így az emberek a szabadság lehetőségét kihasználva igyekeznek ezt pótolni. Ezt bizonyítja a Google és a Kantar új kutatása is, amely szerint az utazás elsődleges motivációja jelenleg a barátok és a család meglátogatása.

Ezenkívűl a másik feltörekvő trend egy adott élményért való utazás, vagy a nyaralás kiegészítése ezekkel. Ennek éllovasa az Airbnb, ők már bevezették az Airbnb Experience-ket. Az ilyen élmények során az utazóknak lehetőségük adódik francia sommelierek-től tanulni a borok világáról, olasz mesterektől tanulni a pizzakészítés fortélyait vagy autentikus tea ceremónián részt venni Japánban. Ezek lényege, hogy a hagyományos, turista jellegű programok helyett egy másfajta betekintést nyernek a résztvevők az adott kultúrába.

“Csak utazzunk már el valahova”

A hosszas korlátozásokat követően az emberek szinte ki vannak éhezve az utazásra, vágynak a kikapcsolódásra és a kiszakadásra a hétköznapok körforgásából. Ennek hatására nem csak a korábban is felkapott úticélok kerülhetnek szóba a választás során. A folyamatosan változó korlátozások és a hosszú távú utazásokkal kapcsolatos bizonytalanság miatt a kevésbé ismert úticélokat kínálók számára is lehetőségük adódik, hogy megmutassák, hogyan segíthetnek az embereknek kikapcsolódni, és élvezni az élet egyszerű örömeit.

Belföldi utazások

A globális utazási korlátozások változékonysága miatt sok utazó az otthonához közelebbi úti célokat keres, és ez valószínűleg nem fog egyhamar változni. Ez a tendencia továbbra is növekszik, különösen Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban. 

Fókuszban a fenntarthatóság

A fenntartható utazást már 2019-ben is trendként említették. Bár 2020-ban jóval kevesebb utazás történt, mint amire bárki számíthatott volna, ez a zöld trend továbbra is növekszik. A Google kutatása azt mutatja, hogy a környezeti felelősségvállalás egyre nagyobb hangsúlyt kaphat a jövő utazói számára, a szektor marketingesek 42%-a arra számít, hogy ez egyre nagyobb igény fog megjelenni a piacon. Amennyiben vállalkozásod értékrendjébe integrálható ez a vonal, a marketingkommunikáció során mindenképpen érdemes kiemelni, esetleg a hirdetések célzásakor is figyelembe venni ezt a fogyasztói csoportot.

Összességében ezen trendeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a marketing stratégiánk kialakításakor,  hirdetési kampányok üzenetének meghatározásakor, valamint a kulcsszavak keresése és a szegmentáció során.

Források:

https://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-cee/consumer-insights/consumer-trends/travel-tourism-new-trends-tools/

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Az egyetem elvégzését követően sokáig nehéz volt az online marketing azon ágazatát megtalálnom, amelyben egyaránt használhattam a kreativitásomat és az analitikus gondolkodásomat. Korábban piackutatással, community managementtel és közösségi médiával is foglalkoztam mielőtt a hirdetéskezelésben megtaláltam volna a számomra ideális szakmát. A Klikkmánia csapatának tagjaként már nemcsak autodidakta módon tudom fejleszteni tudásomat, hanem a komoly szakmai háttérnek köszönhetően széleskörű tapasztalatot szerezhetek.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!