Segíthetünk?

Blog

2020. november 03.

Hogyan legyen ütős a képes hirdetésed? 2020 legjobb 17+3 vizuális hirdetése

A vizuális hirdetések használata mindenképpen megéri a befektetést a cégek számára. Széleskörű és célzott megjelenést eredményeznek az interneten; segítenek a fogyasztóknak megismerni és könnyebben felismerni a márkát, és a vizuális hirdetésekkel történő újbóli célzás (remarketing) magas megtérüléssel jár. 

A vizuális hirdetések átkattintási aránya (CTR) átlagosan a keresési hirdetések CTR-jeinek töredéke. Ennek az az oka, hogy bár megcélozhatjuk az általános érdeklődéseket és viselkedéseket, nem célozhatjuk közvetlenül azokat a kifejezéseket, amelyeket a leendő ügyfelek beírnak a keresőmezőbe, amikor egy terméket, szolgáltatást vagy megoldást keresnek, mint a fizetett keresési hirdetések esetében.

Ez azt jelenti, hogy ha azt szeretnénk, hogy a vizuális hirdetéseinkre kattintsanak, kiemelkedő vizuális kreativitásra és kényszerítő szövegre van szükség. Nagyon sokszor találkozunk azzal a hibával, hogy a cégek által küldött kreatívok nem jó minőségűek, nem elég figyelemfelkeltőek és nem tükrözik hűen a márkát. 

A képes hirdetések 4 fő összetevője, ami mindenképpen jelenjen meg a kreatívon:

 • A cég logója
 • A termék képe vagy vizuális ábrázolása
 • Értékajánlat
 • Felhívás a cselekvésre

Természetesen a két legfontosabb dolog, amelyek folyamatosan változnak, az értékajánlat és a cselekvésre való felhívás. Ezeknek kell leginkább kitűnni a hirdetésből.

A képes hirdetések árazása

A képes hirdetések ára általában CPM (cost-per-thousand impression) alapon történik, ami azt jelenti, hogy a hirdetők fizetnek a „megjelenítésekért”, vagy amikor a nézők megcélzott száma látja a hirdetést. Ilyen típusú ajánlattételt akkor javaslunk, ha a cél például egy új márka megismertetése a fogyasztókkal. A hirdetők azonban egy kedvezőbb árképzési modell felé mozognak, amelyben a konverziókért vagy kattintásért- a hirdetésre kattintva – fizetnek, nem csak a megjelenítésekért. 

A képes hirdetések típusai

Bár a vizuális hirdetések sokféle formát ölthetnek, ezek a legnépszerűbb formátumok:

 • Statikus: Mozdulatlan kép, amelyet általában szöveg kísér
 • Animált: 5-10 másodpercnyi videót vagy GIF-et használ. Ne legyen hosszabb 30 másodpercnél
 • Interaktív: Megköveteli a néző részvételét, például válaszol egy felmérésre, rövid játékot játszik, vagy személyes adatokat ad meg.
 • Videó: Ahogy a neve is mutatja, a videohirdetések önálló videókat használnak üzenetek továbbításához. Az animált vizuális hirdetésekkel ellentétben, amelyek csak néhány másodpercnyi felvételt tartalmaznak, a videohirdetések hosszabbak, bár általában nem hosszabbak 30 másodpercnél.
 • Kibontás: A vizuális hirdetések kibontása először kicsi, és nagyobb lesz, ha a felhasználó egy bizonyos műveletet végez, például rákattint vagy görgeti az egeret.

Hol találhatunk vizuális hirdetéseket?

A következő 3 platform felelős a vizuális hirdetések többségének elhelyezéséért:

 • Google Display Hálózat: A Google korszerű platformot kínál, hogy a márkák megcélozzák a kívánt közönséget. Ha ezt a hálózatot használjuk, ne felejtsük el szem előtt tartani a Google vizuális hirdetés specifikációit
 • Facebook közönséghálózat: A Facebook hirdetéseit úgy tervezték, hogy növeljék a bevételt a kreatív hirdetésformátumok és mérési megoldások segítségével.
 • Twitter közönség platform: Bár a Twitter platformja nem egészen olyan viselkedésű, mint a Google és a Facebook, és hazánkban nem elterjedt, de mégis jelentős erővel bír a vizuális hirdetések világában. A Twitter Közönség Platform 700 millió ember elérhetőségével büszkélkedhet, ezáltal hatékony hálózat a vizuális hirdetések számára.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a Google esetében elfogadott képméretek a 1200 x 628 és 1080 x 1080 vagy 1200 x 1200 pixel, míg a Facebook esetében 1080 x 1080-as méret, Facebook story esetén 1080 x 1920 pixel.

Nem könnyű ütős vizuális hirdetést kitalálni a semmiből. A jó hirdetések elkészítésének egyik legjobb módja a hirdetések tanulmányozása. Ezért szedtük össze a legjobb vizuális hirdetéseket, amelyeket 2020-ban eddig láttunk, ezzel inspirálva a következő kampányotokat.

Nézzük mik a legjobb ismérvei és tulajdonságai 2020 eddigi legjobb vizuális hirdetéseinek

Ahogy fent említettük, a vizuális hirdetések CTR-je a keresési hirdetések töredéke, 0,46 százalék, az átlagos keresési hirdetések (CTR) körülbelül 1/10-e. Ez kihívást jelentő marketingstratégiát jelenthet a számunkra, de ha jól csináljuk, akkor a vizuális hirdetések előnyei átfogóak és tartósak lesznek. A következő példák remek vizuális hirdetési ötleteket és stratégiákat kínálnak, hogy kihasználjuk ezeket az előnyöket anélkül, hogy a nulláról kelljen kezdeni és kitalálni a kreatívokat. 

1. Az Apple TV az egyszerűséggel hívja fel magára a figyelmet

A kevesebb néha több. Sok esetben nem kell sok vagy meggyőző szöveg, hogy a vizuális hirdetéssel felkeltsük a figyelmet. Gyakran sokkal jobb a dolgok egyszerűsége, mint például az alábbi Apple vizuális hirdetés esetében.

Példa egy hatékony Apple vizuális hirdetésre

Nézd meg ezt az Apple TV ajándékkártya-hirdetést. Kiemelik a színes kártyákat, és összesen négy szót használnak a hirdetésben. Ez tűnhet úgy, hogy nem elég, de a szóválasztás és használat miatt ez a hirdetés jól fog működni.

A fentiek mellett a hirdetés kihasználja a jelenlegi helyzetet és tendenciát is: maradj otthon és nézz filmeket, ahelyett, hogy színházba mennél. Bár a  „Tudjon meg többet” nem a legerősebb cselekvésre ösztönzés, de a kontrasztos kék szín ebben a környezetben erős, és így ez egy remek hirdetés lesz.

Ugyanez a kampány két négyzet alakú vizuális hirdetést is tartalmaz, amelyekben a hangulatjelek érdekes módon helyettesítik a betűket.

Ez az Apple vizuális hirdetés hangulatjeleket használ a betűk helyettesítésére.

Mindkét hirdetés az ajándékkártya sokoldalúságára összpontosít és arra, hogy miként használhatjuk a zenét, a filmet vagy más szórakozást az Apple TV eszközén. Ráadásul (bizonyítottan) a hangulatjelek használata a hirdetési szövegben növeli a hirdetések CTR-jét akkor miért is ne használnánk mi is? Ha ki akarunk tűnni a Google Display Hálózaton, akkor csináljuk másképp mint a többiek. Az emoji-címsorok megragadják a tekintetet anélkül, hogy zajosak, idegesítőek lennének.

2. A Geico színt és kontrasztot használ az új ajánlatuk kiemeléséhez

Ha egy új ajánlatot/szolgáltatást szeretnénk hirdetni a már meglévő(k) mellett nézzük meg a Geico hogyan csinálja ezt.

Geico cég legismertebb terméke az autóbiztosítás de sokan nem tudnak a lakásbiztosításukról. Ez a vizuális hirdetés a Geico márkanév-ismertségét használja autóbiztosító társaságként, hogy jobb, olcsóbb terméket kínáljon otthonra is, kombinálva az autó és lakásbiztosítást.

Az ikonok és a színkontraszt két különböző világ keveredésének koncepcióját kommunikálja. Nem ez az egyetlen szalaghirdetés- formátum, amelyet ehhez a kampányhoz készítettek. Az alábbiakban látható a négyzet alakú szalaghirdetések verziója, amely ugyanazt a koncepciót használja, és a „Több, mint egyszerűen gépjármű-biztosítás:” kifejezést használja.

A hirdetést a hirdetés méretéhez igazítják, ahelyett, hogy csak a házat és az autót méreteznék át.

Amint azt a Geico hirdetés bizonyítja, a megfelelő szalaghirdetéssel a megjelenítés nagyszerű eszköz lehet az új termék vagy szolgáltatás hírének elterjesztésére.

3. Az instapage egyenesen a lényegre tér

A reklámozásban az egyszerűség erény. A potenciális vásárlót nem fogja érdekelni a termékünk, ha azt nem kommunikáljuk hatékonyan és látványosan. Az Instapage hirdetése egyszerűen kimondja: „A legerősebb landing page-készítő:”

Az Instapage félkövér tagline-t használ a vizuális hirdetésében, hogy egyszerűen és tömören közölje értékét.

Ez a vizuális hirdetés inkább a funkcióra összpontosít, nem pedig az előnyökre (általában ez nem a vizuális hirdetések bevált gyakorlata), a „miért” CTA gomb az érték ajánlatra utal és hívja fel a figyelmet.

Ráadásul a célközönségük meglehetősen technikai jellegű, olyan marketing geekekből áll, akik gyakran tekintik előnyöknek a funkciókat. Például nem szükséges elmagyarázni, hogy a magasabb konverziós arány több pénzt jelent a bankban.

4. A PlayerUnknown hirdetése sikeresen megszegi a szabályokat

Néha az is rendben van, hogy megszegd a szabályokat. Egy olyan játékkal, mint a Pubg lehet, hogy egy egyszerű látvány és szöveg nem fogja átadni azt az üzenetet amit szeretnénk. Robbanást alkalmaznak kiemelve a játék gyors dinamikáját és akció jellegét.

A meglévő kreatív újbóli felhasználása a vizuális hirdetésekhez megkönnyítheti a márka ismertségét.

Ez nem a legtisztább, legeredetibb vagy legkreatívabb hirdetés, de jól használja a márka ismertségét és igazodik a tényleges termékéhez. Természetesen a formátumok és normák függenek a hirdetési hálózattól, de ez ne állítson meg a kreativitásban.

5. A New York Times kihasználja a legújabb trendeket az üzenetközvetítésre

Az elmúlt években rengeteg álhír jelent meg az interneten. Megbízható és hiteles információforrásra van szükség. A New York Times ezzel veszi fel a harcot egy egyszerű vizuális hirdetéssel.

A New York Times kihasználja a jelenlegi trendeket, hogy a vizuális hirdetésükön keresztül stratégiai üzenetet közvetítsenek. 

Függetlenül attól, hogy mit gondolsz az NYT-ról, mint hírszolgáltatóról, ez egy okos lépés. “Mi vagyunk a válasz” – állítja ez a hatékony szalaghirdetés. A cselekvésre való felhívás – „lehetőségeim” – személyes és hatékony. 

6. A Lexus hirdetése tekintettel vonzza a tekintetet

Egy emberi arc jó és hatékony módja lehet annak, hogy felkeltsük a figyelmet, mindaddig, amíg ezt a megfelelő módon használjuk.

Természetesen elsőre furcsának tűnhet, hogy egy autómárka ilyen kreatívot használjon egy új modell bevezetésére de valójában nem közvetlenül ezzel a hirdetéssel reklámozzák autójukat. Itt a legújabb innovációjukat promótálják, az új hangszóró rendszert a Lexus ES-ben.

Ez egyértelművé válik amikor elérkezünk a céloldalra, ahol egy dedikált videó találunk, amely az emberi hallásérzetről és a hangtervezésről szól.

Videó

Ha a hirdetés közvetlenül egy standard céloldalra vezetne, tele autók és motorok specifikációival, akkor ez a hirdetés nem működne. Ehelyett a képes hirdetés és a videó együttesen erősíti és elősegíti a Lexus új innovációjának megismerését, ami már hatékonyan működik.

7. Világos üzenet a Mount Sinai cégtől a nehéz időkben

A reklám a kontextusról szól. Nem hozhatuk létre olyan hirdetést, amely nem rezonál a közönségünkkel. A Mount Sinai tudja, mit élnek át jelen helyzetben a New York-i lakosok, és tudja, hogy ez milyen hatással van kórházak éves ellenőrzéseire. A cég lépéseket tett a helyzet kezelése érdekében, és vizuális hirdetésük ezt az üzenetet jól továbbítja.

A hatékony vizuális hirdetés megmutatja, mennyire ismeri közönségét.

A címsor és a CTA remek. Bár a fő szöveg kissé hosszú, és a kis betűméret miatt nehezen olvasható, így is elér az üzenet, amit akarnak.

8. A Polo Ralph Lauren tökéletes márka hirdetése

Mi mutatja be legjobban a márka stílusát, mint a legújabb kollekciót viselő modellek? A tökéletes beállítás.

A kép bemutatja amikor az emberek kimennek a parta, de nem napozni, vagy úszni, hanem inkább szociális életet élni. Ez a kompozíció (barátok színek, jókedv) tökéletes azoknak a szabadidős márkáknak, mint a Polo. Remek példa a vizuális hirdetésekkel történő márkaépítésre.

9. A Merrell arra késztet hogy kimenjünk a szabadba

A Merrell ahelyett, hogy cipőjüket egy üres fehér vagy fekete háttérben mutatnák be, mint sok más cipőgyártó cég, egy erdei környezetet választott.

Ez a vizuális hirdetés élményt hirdet, nem pedig terméket.

A fák, a zöld fű és a levelek az Ontario betűtípus-választásával kombinálva egyből vágyat keltenek, hogy vegyük a cipőnket és menjünk ki a szabadba. Ez a hirdetés a túrázás élményét ígéri, nem magát a terméket. És természetesen, ha túrázni szeretnél, akkor túrabakancsra lesz szükséged.

10. Az Integral Ad Science rövid és ütős üzenete

Ez az IAS vizuális hirdetése figyelemfelkeltő színvilágot és annak kombinációját használja egy rövid és ütős üzenettel.

Hihetetlenül egyszerű, összesen 9 szó, valódi képek, ikonok és grafikák nélkül. De a kreativitás, a szín és betűtípus jó megválasztása és az egyszerűség egyensúlya miatt működik.

11. A Square igazolja, hogy a KISS-szabály továbbra is működik

Ahhoz, hogy egy hirdetés hatékony legyen nem kell forradalminak lennie. A dolgok egyszerű megtartása gyakran a siker receptje. A KISS szabály alapelve az, hogy minél egyszerűbben és rövidebben fogalmazunk, annál inkább nyert ügyünk van.

Ha darabjaira szedjük a fenti Square hirdetést, a kép ezeket tartalmazza:

 • Logó
 • Márkanév
 • Haszon
 • Termékkép
 • Cselekvésre ösztönzés (még gomb sincs)

Mindaddig, amíg jó termékképed és egy világos ajánlatod van, nincs szükséged kreatív zseninek lenned.

12. A SEMrush kreatívja képekkel, színekkel és animációk együttes használatával tűnik ki

Figyelemfelkeltő hirdetés létrehozásához nem kell drága fotót készíteni professzionális modellekkel profi stúdióban. Az ikonok kreatív használata vagy akár a stock fotók is segíthetnek kitűnni a tömegből. A SEMrush négyzetes képes hirdetése tökéletes a “banner vakság” kiküszöbölésére.

A verseny jelzésére szolgáló általános talapzat helyett a SEMrush sakkfigurát használ egy homokóra belsejében. A homokóra az ajánlatban lévő sebességet szimbolizálja. A fotókat úgy szerkesztették, hogy kontrasztos színvilágot hozzanak létre, amely felkelti a figyelmet. A HTML5 megjelenésével a vizuális hirdetésnek már nem kell statikus képes hirdetésnek lennie, hiszen mindenféle animációs lehetőséggel rendelkezik.

Ebben a szalaghirdetésben a SEMrush intelligens grafikát – gifet használ, ami a hegymászást szimbolizálja. A grafika egyszerű, de a mozgással felhívják a felhasználó figyelmét.

13. Az SAP tökéletes B2B hirdetése

Ez az SAP animált szalagcíme példája a nagyszerű B2B marketingnek. Az első címsor rövid és tömör, és üzenete sok vállalat problémáját célozza meg: a független munkaerőt.

A következő kép ezután bemutat egy megoldást, amely segít a sikeres munkahely ápolásában. A hangsúly az alapproblémára és a magas szintű előnyökre összpontosít, ahelyett, hogy belemerülne a konkrét jellemzőkbe.

Ha több B2B hirdetés ilyen emberi, közvetlen és tömör lenne, akkor a “hirdetési vakság” kisebb problémát jelenthetne a piacon.

14. A Workplace rávilágít a szoftvereik használatának előnyeire

Ez a Workplace animációs hirdetés valóban bemutatja számunkra az animáció lehetőségeit a vizuális hirdetésekben. Csak néhány egyszerű átvezetéssel és szöveggel emeli ki a vezetők és az cégtulajdonosok három legfontosabb előnyét.

Helyes használat esetén az animáció olyan eszköz, amely segíthet abban, hogy több információt továbbítsunk a potenciális ügyfeleknek. Ebben a hirdetésben nem csak a figyelem felkeltéséről hanem az infromációról van szó.

15. A PNC Bank kutyákkal és humorral hirdeti applikációjukat

A humor nagyszerű és gyakran kihasználatlan eszköz a hirdetők eszköztárában. A PNC Bank rövid, animált hirdetése remek példa a vizuális hirdetésekre.

A bankszektor szigorú szabályait be kell tartani a kommunikációnkban. Sokkal kevesebb dolog engedélyezett mint más szektorokban. De ahogy a fenti példában is láthatjuk a humor a tartalommarketingben is működik, ha okosan és célravezetően használjuk. 

16. A Constant Contact animációval demonstrálja a technológiai lehetőségeket

A Constant Contact hirdetése egyszerű animációt használ annak érdekében, hogy hirdetésük okosabbnak és modernebbnek tűnjön.

Mivel a hirdetés az intelligens e-mail marketing automatizálásáról szól, a hozzáadott mozgás szükséges kiegészítésnek tűnik. A multimédia szinte önmagában ígéretként működik, miszerint a hirdetés ugyanolyan okos, mint a szolgáltatás.

17. A Bulldog Skincare bebizonyítja, hogy a közbeiktatott hirdetéseknek sem kell zavarónak lenniük

A közbeiktatott hirdetések a legvitatottabb formátumot jelentik. Az üzeneteink reklámozásához példátlan lehetőségek állnak rendelkezésünkre, ennek azonban ára van.

Egy ilyen típusú hirdetésnél a felhasználó kénytelen megnézni a hirdetést, és gyakran véletlenül kattint rá, miközben megpróbálja bezárni azt. De a megfelelő szalaghirdetések megtervezése és célzása esetén ezek továbbra is hatékony marketing eszközök lehetnek. A Bulldog Skincare humoros képet és címsort használ ennek ellensúlyozására.

Most nézzünk meg pár itthoni példát is

18. Média Markt Magyarország humorral tűzdelt hirdetése

A Média Markt hirdetései azért ütősek, mert figyelemfelkeltőek. Erőteljes színeket használnak, van aktivitás a kreatívon és sokszor nyúlnak a humorhoz is.

19. Kifli.hu hirdetései a tökéletes harmóniát sugározzák

A Kifli.hu hirdetései mindig igényesek. A kép kompozíciója az egységet és harmóniát sugározzák. Az emberben tényleg azt a vágyat ébresztik ez a megkonponáét képek, hogy azonnal szeretne egyet a képen látható gyümölcsből.

A színek játéka mellett természetesen ők is használják a humor jól bevált eszközeit.

19. About You hirdetései kimaxolják a trendiséget

Az About You divat webshopja abszolút egy trendi és fiatalos vonalat képvisel. Megvan a saját stílusa és USP-ket használ a hirdetésekben. A dinamikus, színes kreatív odavonzza a tekintetet.

Mik a legfontosabbak egy jó vizuális hirdetéshez

A fenti hirdetési példák sokféle jellemzővel bírnak, amelyek sokféle marketing célt és szándékot támogatnak. Annak érdekében, hogy a Te képes hirdetésed is hatékonyan célba érjen, összeállítottunk egy 17-es listát a kulcsfontosságú stratégiai lépésekről: 

 1. Felhívás a jelenlegi trendekre.
 2. Ne komplikáld túl; a kevesebb gyakran több a vizuális hirdetéseknél.
 3. Használj élénk színeket vagy nagy kontrasztot a figyelem felkeltéséhez.
 4. Cseréld ki a szavakat vagy akár a betűket hangulatjelekre.
 5. Legyen a hirdetésnek fókuszpontja.
 6. Illeszd a hirdetést (grafika, szöveg) a megadott mérethez.
 7. Közöld tömören és lényegretörően az ajánlatod.
 8. Tudd meg, ki a célközönséged.
 9. Adj animációt vagy videót a hirdetéséhez társított céloldalhoz.
 10. Próbálj ki egy olyan hirdetést, amely a márkára összpontosít, nem pedig egy adott termékre.
 11. Teszteld le az egyedi ötleteket a hagyományos verzióval szemben.
 12. CTA – felhívás gomb személyre szabása, hogy jobban passzoljon a közönséghez és az ajánlathoz.
 13. Hirdess élményt, ne terméket.
 14. Használj animációt, hogy több információt közvetíts vele.
 15. Keress egyedi módszereket az ikonok és a stock fotók gyűjtésére.
 16. Próbáld humorral színesíteni hirdetést.
 17. Ne félj a közbeiktatott hirdetésektől.

Tesztelj és optimalizálj, hogy megtaláld vállalkozásodnak leghatékonyabb vizuális hirdetést

Ha nincs stratégiád és nem tudod pontosan mit is szeretnél, a vizuális hirdetések is csak újabb pénznyelők lesznek. De ha van célod és betartod a bevált elveket, akkor sikerrel fogsz járni.   De kérlek ne feledd és ne lombozzon le, hogy az első ötlet ritkán a nyerő ötlet. Készíts többféle kretatívot különböző üzenetekkel és teszteld őket a legjobb eredmények érdekében. A Google Ads és Facebook folyamatos tesztelése és optimalizálása megbízható recept a sikerhez.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

2018-ban kezdtem el mélyebben elmerülni az online marketing világába. A Klikkmánia csapatához 2019 év elején csatlakoztam. Főként Google Ads és Facebook kampányokat tervezek meg és optimalizálok.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!