Segíthetünk?

Blog

2023. szeptember 22.

Újdonság: AI által vezérelt kreatív útmutató a Google Ads videóhirdetési kampányok optimalizálására

A Google Ads bevezetett egy mesterséges intelligencia-alapú funkciót a videóhirdetési kampányok optimalizálására. Az AI-alapú funkció javaslatokat kínál a hirdetőknek videokampányaik hatékonyságának növelésében. 

A kreatív útmutató elsősorban négy kulcsfontosságú elemre összpontosít: a márkalogó láthatóságára, a videó időtartamára, a hangközvetítés minőségére és a képarányra.

Ha egy hirdetésből hiányoznak a Google által kritikusnak ítélt elemek, a funkció értesíti a hirdetőket, és végrehajtható lépéseket javasol a hirdetés teljesítményének javítására. Például az első öt másodpercben ellenőrzi, hogy van-e márkalogó, ha van-e hangjelzés, és konkrét marketingcélok alapján felméri a videó hosszát.

Hol érhető el Google Ads-ben ez a funkció?

A Google Ads-fiókban a “Videók” részben, az “Analytics” szakaszra lépve érhető el, ahol az eszköz felsorolja a hiányzó kreatív attribútumokat és javaslatokat tesz azok javítására.

Miért kell körültekintően alkalmazni?

Bár ez az eszköz ígéretesnek tűnik, a hirdetőknek emlékezniük kell arra, hogy a mesterséges intelligencia csak a korábbi adatok és a meglévő bevált gyakorlatok alapján tud ajánlásokat adni. Ezért a javaslatai nem feltétlenül illeszkednek minden márka stílusához és stratégiájához. A Google azt is tervezi, hogy a közeljövőben bővíti az AI-elemzések attribútumainak körét.

Forrás:

https://www.searchenginejournal.com/youtube-announces-ai-powered-creative-guidance-in-google-ads/495945/#close

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!