Segíthetünk?

Blog

2022. augusztus 26.

Tiktok 3 féle shopping hirdetést vezet be

A TikTok folytatja az e-commerce szektorbeli előrenyomulását kiterjesztett elhelyezési lehetőségekkel, ami túlvisz a „Neked” oldalon. A hirdetők mostantól 3 féle formátumból is választhatnak, melyek a következők:

  1. Video shopping hirdetés
  2. Katalógus hirdetés
  3. Live shopping hirdetés

A shopping hirdetések TikTok hirdetéskezelő felületen keresztül érhetők el, a termékeladás (“Product Sales”) konverziós célt kiválasztva.

Az új shopping hirdetéseket TikTok áruházzal együtt, vagy akár anélkül is alkalmazhatjuk.

Video shopping hirdetés

Ez egy videós formátumú, a „Neked” oldalon megjelenő hirdetés, mely ötvözi a jelenlegi collection és dinamikus showcase formátumú hirdetéseket.

Dinamikusan kombinálja a videós keatívot és termékkártyákat, egyaránt alkalmas termékspecifikus és általánosabb brandüzenet közvetítésére is.

Ahogy a TikTok gyűjti az adatokat, úgy optimalizálja a kampányt a legjobban konvertáló kombináció megjelenítésével.

Amikor a felhasználó rákattint a hirdetésre, a TikTok egy appon belüli landing oldalra irányítja. Itt még több információt mutat meg a termékről, majd amikor a felhasználó készen áll a vásárlásra, átirányítja az értékesítő oldalra.

A jelenlegi collection és dynamic showcase hirdetéseket év végével vezeti ki a TikTok.

Katalógus hirdetés

A katalógus hirdetések új elhelyezéseken is megjelenhetnek mostantól.

A hirdetők leginkább azt fogják benne szeretni, hogy nem szükséges hozzá videó.

Videó helyett a katalógus termékeit mutatja meg a felhasználóknak, akik ezt brand tartalomként a „Neked” oldalon láthatják.

Live Shopping Hirdetések

Ezt a formátumot kifejezetten élőben történő eladásra tervezték. A hirdetés a „Neked” oldalon jelenik meg és átirányít közvetlenül az élő eseményre.

TikTok szerint ezek a hirdetések a direkt eladást növelik azáltal, hogy a vásárlásra már készen álló közönségnek jelennek meg.

Elérhetőség

A shopping hirdetések már elérhetők tesztelésre, hogy a hirdetők elkezdhessék az év végére való felkészülést.

Azok számára teszi ezt lehetővé a TikTok, akik elérik a „level 1” szintet és a katalógusuk megtalálható a TikTokon. A teljes folyamatról PDF guide elérhető.

A hirdetőknek a shopping hirdetéshez nem kötelező a TikTok Shop használata, ami egy appon belüli e-commerce megoldás.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!