Segíthetünk?

Blog

2022. május 11.

PPC specialisták elégedettek az automatizációval, de a ‘Recommendation’ szekció továbbra sem népszerű

A PPCsurvey.com május 5-én közzétett egy olyan átfogó reportot, amit eddig még nem láthattunk. Több mint 500 PPC specialista részletes véleményét összegezték benne, és legfőképpen az automatizációval való elégedettséget, az elmúlt 2-3 év új fejlesztéseire fókuszáltak, a szakma mennyire elégedett azokkal.

Legérdekesebb statisztikák, (bár nem mindegyik meglepő):

Recommendation szekcióval a megkérdezettek több mint 63%-a elégedetlen, az auto-apply javaslatokkal pedig 83%-uk elégedett. Nem rossz, de itt még van hova fejlődni.

Amivel a legelégedettebbek a megkérdezettek, az a Smart shopping, reszponzív display hirdetések, data-driven modell, tCPA és tROAS smart bidding.

Amit kiemeltek igényként: 

  1. Célbeállítások fejlesztése, ne csak a konverziónövekedés, profitnövekedés legyen fókuszban, hanem a profit margin és visszatérő vs új vásárlókat is jobban vegyék figyelembe.  (62%)
  2. Ezenkívül sütimentes mérésekhez kapcsolódó aggodalmaknak adtak hangot, GA4 tagging (56%)

Fontos! A Google mostantól már 70%-os optiscore értéket követel meg, a fiók optimális állapotához, így még nagyobb a jelentősége, hogy a recommendation szekciót gyakran nézzük át és frissítsük ennek mentén!

Az alábbiakban pedig mutatunk még néhány ábrát, amit még különösen érdekesnek találtunk a reportban:

Reporting:

Versenytárs elemző szoftverek:

Elemzés, optimalizáció

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!