Segíthetünk?

Blog

2024. március 19.

Jelentős hatása van az algoritmus frissítésnek

A Google nemrégiben bevezetett ún. “alapvető frissítésének” (core update) célja az volt, hogy pontosabb és relevánsabb találatokat nyújtsanak a felhasználók számára a keresési eredményekben.

Ezen frissítések részeként a Google számos spam elleni intézkedést is bevezetett, hogy javítsa a keresési élményt és megelőzze a manipulatív gyakorlatokat a találatok manipulálására.

A cél az, hogy az emberek még megbízhatóbb és hasznosabb információkat találjanak a Google keresési eredményeiben.

Mit kell tenni, ha csökkent a helyezés?

Itt van a Google korábbi tanácsa azoknak, akiket negatívan érintettek ilyen frissítések:

Nincsenek konkrét javasolt lépések. Egy negatív rangsor hatás nem feltétlenül jelzi, hogy valami baj van az oldalakkal.

Azonban mégis tehetünk néhány dolgot, például:

– A minőségi tartalom még fontosabbá vált (ha lehet ilyet mondani!)

– Várjunk meg egy következő frissítést. Lehet, hogy némi javulást tapasztalhatunk majd a fő frissítések között, de a legnagyobb változások egy újabb alapvető frissítés után következnek be.

Röviden, írjunk valós, embereknek szóló tartalmakat és ne a keresőmotorok rangsorolása érdekében tegyük ezt. Megfontoltan és megfelelően éljünk a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségekkel.

Forrás:
https://searchengineland.com/google-released-massive-search-quality-improvements-with-march-2024-core-update-and-multiple-spam-updates-438144

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!