Segíthetünk?

Blog

2023. szeptember 07.

A Universal Analytics 2 hónappal a megszűnése után is gyűjti az adatokat

A Universal Analytics 2023.07.01-én megszűnt, azonban számos fiókban a mai napig gyűjti az adatokat. Azok a fiókok, amelyek még gyűjtik az adatokat, bármikor leállhatnak, ezért a Google továbbra is erősen javasolja, hogy mindenki térjen át a GA4-re

Korábban a Google arra figyelmeztetett minket, hogy július 1-ig mindenki kénytelen lesz átállni a GA4-re, mert innentől kezdve nem fogunk adatokat látni a Universal Analyticsben, hiszen leállítják az adatgyűjtést, most azonban már 2 hónap telt el, és sok marketinges továbbra is a megszokott módon használja a universal analyticset. 

Miért fontos?

Több marketinges szakember is nehezen fogadta el a GA4-re kényszerített migrációt, mert hogy nehezen használható az új felület, illetve az adatok késése és eltérése is problémákat jelentett sokmindenkinek. Az, hogy a Universal Analyticsben továbbra is figyelemmel kísérhetik a kampányok és webhely teljesítményét hatalmas megkönnyebbülés azok számára, akik küszködnek a GA4-el. 

Azonban bármilyen csábító is visszatérni az Universal Analyticsre, nem lenne bölcs dolog, hiszen a Google továbbra is bármikor lekapcsolhatja az adatgyűjtést. 

Augusztus 22-én a Google küldött egy levelet, amiben az állt, hogy a Universal Analytics tulajdonok leállították az adatgyűjtést, és aki még nem tette meg, fejezze be az átállást a GA4-re. 

Mit mond a Google?

A Google megerősítette, hogy az UA lejárata már elkezdődött, de a tulajdonokat fokozatosan szüntetik meg. 2024 július 1-el teljesen megszűnik az UA-hoz való minden hozzáférés, tehát eddig lesz időnk exportálni az adatokat, ezt követően már nem lesz hozzáférés a fiókhoz. 

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!