Segíthetünk?

Blog

2021. szeptember 29.

A Google indexelné a Instagram és TikTok videókat

A Google tárgyalásokat folytathat az Instagrammal és a TikTokkal annak érdekében, hogy indexelhesse azok videóit, és így azok bekerülhessenek a keresési eredmények listaoldalra (SERP).

A The Information információi szerint a Google a 2015-ös Twitter megállapodáshoz hasonló együttműködésről tárgyal a Facebookkal és a ByteDance-szel – az Instagram és a TikTok anyavállalataival. Ennek értelmében a rövid formátumú videók a jövőben megjelenhetnének találati eredményként a Google Keresőben.

A Google szóvivője a közleményében nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreszteléseket. Mint elmondta “Mi [Google] segítjük a weboldalakat abban, hogy megtalálhatóak legyenek a Google felületén, és hogy ez a hasznukra is váljon – miközben ők maguk dönthetnek arról, hogy meg akarnak-e jelenni a keresésekben, és ha igen, milyen formában”.

A szóvivő álláspontja szerint a Google Keresőben való megjelenés választás kérdése. És ki ne akarna szerepeli a Google Keresőben? A legtöbben legalábbis igen.

Viszont az Instagramnak és a TikToknak megvannak az érveik ezellen. A Google által tulajdonolt Youtube szintén érdekelt a rövid formátumú videók piacán. Így érthető, hogy a két konkurens vonakodik túl sok információt átadni a Google-nek anélkül, hogy cserébe releváns ellenszolgáltatást kapnának. 

A Twitter például éves licensz díjat kap cserébe azért, hogy a tweetek megjelennek a Google keresésekben. Várhatóan az Instagram és a TikTok is hasonló megállapodásra fog jutni.

Cserébe azért, hogy a Google több milliárdnyi új videóval bővítheti az indexelt, és így a keresési eredmények közt megjeleníthető tartalmainak listáját, az Instagram és a TikTok új felhasználókkal bővíthetik platformjukat.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!