Segíthetünk?

Blog

2021. november 10.

A Facebook új eszközökkel segíti a csoportok közösségépítését

Matt Duffy a Facebook Communities Summiton jelentette be új eszközök tesztelését a csoport adminisztrátorok számára a közösségépítés- és csoportkultúra fenntartása érdekében, valamint új élmény bevezetését az oldalak és csoportok egyhelyen való megjelenítésére, ami szintén a csoport adminisztrátorokat segíti az egységes kommunikációban.

Néhány közösség egyaránt használ Facebook oldalt és csoportot is a tagokkal való kommunikációban – ez időpazarló az adminisztrátor számára, a közösségnek pedig nem mindig világos, hol milyen tartalmat keressen.

Minden csoportnak megvan a maga kultúrája és szabályai, a Facebook így segíti ennek építését a csoport adminisztrátorok számára:

  • Testreszabható megjelenés: tagok által használható színek, betűtípusok, poszt hátterek és emojik.
  • Előre meghatározhatók a poszt formátumok, badgek, admin eszközök, amiket egy kattintással ki-bekapcsolhatunk.
  • A csoportban új poszt létrehozásakor a böngészés során nem kell majd felgörgetni, mert lesz egy könnyen elérhető közzétételi gomb.
  • Egyedi üdvözlőszöveg és megosztható csoportszabályzat, amit az új belépők automatikusan megkapnak.

Közösségi díjak

A tagok hamarosan díjakat is adhatnak az értékesnek ítélt tartalmakért/ tartalmaknak. Ezzel a további tartalmak megosztására ösztönzik egymást, és nő a hasznos beszélgetések száma.

Kapcsolatok mélyítése

Az egyetlen csoport hírfolyam megnehezíti a tagok számára, hogy a nekik fontos tartalmakhoz kapcsolódjanak. 

Tesztelés alatt van az alcsoportok létrehozásának lehetősége, amiket az adminisztrátor témakör, hely vagy esemény alapján hozhat létre. 

Ha valós időben szeretnének a tagok kapcsolódni egymáshoz, akkor erre szolgál a Community Chat Facebookon és Messengeren, valamint ismétlődő események létrehozására is lehetőség lesz majd.

Közösség menedzselése

  • Az adminisztrátor rögzíthet bejegyzéseket és megadhatja ezek megjelenítési sorrendjét is.
  • Megújul az adminisztrátori felület. A moderálással kapcsolatos javaslatokat is tartalmaz majd, valamint az adminiszttárotok minden felületen elérhetőek lesznek.
  • A közösségi chat segít az adminisztátor és moderátor csapat kommunikációját, hogy az azonnali döntéseket megbeszélhessék.

Közösség fenntartása

Hamarosan lehetővé válik a csoportokban:

  • Közösségi gyűjtés
  • Értékesítés bolt létrehozásával
  • Fizetős alcsoportok működtetése exkluzív tartalmak elérésével

Új távlatok a közösségért

A fenti funkciók a csoport adminisztrátorok számára hivatalosabb kommunikációs hangvételt is lehetővé tesznek, a Facebook oldalak számára pedig elérhetők lesznek a csoport moderációs eszközök is.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!