Segíthetünk?

Blog

2021. április 06.

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet az Instagram hirdetéseidből 2021-ben!

Míg a Facebook és az Instagram hirdetés ugyanazon Ads Manager használatával működik, hirdetési költségeik eltérőek. Mivel a Facebook régebb óta működik, több adattal rendelkezik, ezért több hirdetési elhelyezéssel is szolgál a fiatalabb testvér-platformhoz képest. 

A tapasztalat azt mutatja, hogy gyakran az Instagram valamivel drágább, mint a Facebook, de ez ne rettentsen el senkit attól, hogy felfedezze ezt a jövedelmező és hatékony vizuális platformot. A fizetős reklám az Instagram hatékony marketing eszköze, amely kiegészíti a márkák által a Hírcsatornák, a Történetek és a Felfedezés füleken elvégzett tevékenységeket.

A Facebook-hirdetésekhez hasonlóan az Instagram-hirdetések is fejlett célzást és rugalmasságot kínálnak, így minden vállalkozás számára elérhetőek. Ha ez a vizuális platform népszerű csatorna a célközönségünk számára, érdemes hirdetni az Instagramon.

Ebben cikkben bemutatjuk, hogy hirdethetsz költséghatékonyan az Instagramon.

  1. Hogyan működnek az Instagram-hirdetések
  2. Mi az, amiért megéri az Instagram hirdetés
  3. Az Instagram hirdetések árképzését befolyásoló tényezők
  4. Az Instagram hirdetések átlagos aránya
  5. Az Instagram-hirdetések költségkeretének maximális kihasználásának módjai

Hogyan működnek az Instagram-hirdetések?

A kampány célkitűzésétől függően az Instagramon megjelenő hirdetéseknek legfeljebb 18 cselekvésre ösztönző gombja lehet, linkelhetnek webhelyre, és lehetőséget adhatnak a felhasználóknak alkalmazások letöltésére vagy online áruházakban való vásárlásra.

Az Instagramon való hirdetésekhez valójában nincs is szükség Instagram-fiókra. Mivel a Facebook az anyavállalata minden, amire szükségünk van egy Facebook üzleti oldal. Azonban a legjobb, ha van Instagram-fiókunk, így megismerkedhetünk olyan tartalmakkal, amelyek a legjobban visszahatnak a célközönségünkre, valamint kiegészítik és felerősítik az organikus Instagram-marketing erőfeszítéseinket.

Az Instagram-hirdetések beállításához használjuk a Facebook Hirdetéskezelőjét kampányok és  hirdetéscsoportok beállításához, ahol megadhatjuk a költségkeretet, a célközönséget, a elhelyezéseket és az optimalizálási lehetőségeket. A Facebook hirdetésekhez hasonlóan hirdetéseink a kiválasztott időkeretben, a költségvetési paraméterekben, a választott közönséggel és az optimalizálási célokkal jelennek meg.

Mi az, amiért megéri az Instagram hirdetést?

A közösségi médiában történő reklámozás számos előnnyel jár, és bizonyos előnyökkel jár, ha fizetünk az Instagram-hirdetések megjelenítéséért, ahelyett, hogy egyszerűen kampányokat és promóciókat futtatnánk közvetlenül a vállalkozás fiókjából.

Speciális célzás

Havonta több mint egymilliárd felhasználóval az Instagram a második helyen áll a Facebook után. Ezek a platformok hihetetlenül robusztus célzási arzenállal rendelkeznek, és mivel a Facebook az Instagram tulajdonosa, az Instagram hirdetések ugyanazokat az átfogó demográfiai és földrajzi adatokat használják. Kölönböző közönségeket célozhatunk meg: natív közönség, -demográfia szerinti célzás, -saját egyéni közönség, kihasználva a Pixel vagy SDK, e-mail listákat megtalálhatjuk a siker eléréséhez legmegfelelőbb kampány célzást. 

Magasabb elkötelezettség

Az Instagram a magas elkötelezettségről ismert – szervesen és fizetős hirdetések révén. Az Instagram képei átlagosan 23% -kal több elkötelezettséget kapnak, mint a Facebookon megosztva. Ami az organikus elkötelezettséget illeti, az Instagramon megjelenő márkák azt mondják, hogy követőiknek körülbelül 4% -a látja a tartalmukat ahhoz a szinte nem létező organikus eléréshez képest, amelyet a Facebook ma elér. 

Bár  a nyereményjáték posztok jobban teljesítenek, mégis bölcsebb dolog hirdetni mert növelhetjük az elérhetőségét és láthatóságát. A vizuális tartalom bármilyen formája jól teljesíthet, általában  véve jobban elkötelezettek az emberek a videohirdetések iránt – mintegy 38% -kal . Vizuális platformként a képek és videók erőteljesebbek az elkötelezettség növelésében, mint más, szövegesebb közösségi platformokon.

Külső linkek

Az Instagram jelenleg nem engedélyezi a kattintható linkeket az organikus bejegyzésekben. Felvehetünk egy linket a feliratba vagy az üzenetekbe, de a címzettnek át kell másolnia és be kell illesztenie a böngészőjébe, vagy meg kell látogatnia az Instagram BIO- felületén található linket. 

Az Instagram-hirdetésekkel külső linkeket is beilleszthetünk, amelyek lehetővé teszik, hogy kijelöljünk egy cél URL-t a webhelyünkre vagy egy másik külső URL-t. 

Ahhoz, hogy jobban nyomon tudjuk követni a webhely forgalmunkat az Instagram-hirdetéseknél használjunk a saját domainunkat mert a nyomonkövetéshez minden esetben telepítenünk kell a Facebook Pixelt.

Előfordulhat, hogy más webhely URL-címében ez hiányos, amit nem Mi irányítunk

Hosszabb Videós hirdetések

A hirdetésekben futtatható legfeljebb 2 perces videó tartalommal több lehetőséget kapunk arra, hogy termékeinket és / vagy szolgáltatásankat márkánkat, ajánlatunk jellemzőit és előnyeit átadhassuk a közönségnek szemben a storyval, mely csak 15 mp-es. 

Mennyibe kerülnek az Instagram-hirdetések? (USA)

Amikor olyan Instagram-hirdetésekről van szó, amelyekben van cél-URL, láthattuk, hogy a linkre kattintás kattintásonkénti költsége (CPC) 0,50 és 0,95 USD között mozog. Amikor a CPC (Összes) mutatóról van szó, látjuk, hogy ezek valamivel alacsonyabbak, 0,40 és 0,70 dollár között mozognak. Ez a CPC (összes) mutató figyelembe veszi az összes kattintást, amely egy hirdetésen történik, amely nemcsak link kattintásokat, hanem tetszéseket / reakciókat, megjegyzéseket és megosztásokat is tartalmaz. A CPM (1000 megjelenítésenkénti költség) tekintetében az Instagram költségei 2021. január 1-je óta 2,50-3,50 USD között mozognak a jobban teljesítő kampányok és a hozzájuk tartozó hirdetési készletek miatt. Ami a megbízási költségeket illeti, 0,01-0,05 dollárt látunk.

Az Instagram hirdetések árképzését befolyásoló tényezők

A hirdetési árazás meghatározásában szerepet játszó változó:

Célzás típusa: Például, ha egy márkaismertségi kampánycélt választunk, akkor annak költsége alacsonyabb lesz, mint  más célzásoknál,  amelynek magasabb az érték-célja, például a konverzióknak. 

Célközönség mérete: Ahogy szűkítjük a közönségünket, esetleg a földrajzi célzásunkat vagy a korosztályt, láthatja, hogy az ár emelkedni fog, mivel ezzel párhuzamosan növekszik a verseny a figyelemért.

Költségkeret: ha alacsony a költségkeretünk, akkor hosszabb időbe telhet a tanulási szakaszból való kilépés, ha kampány vagy hirdetés készlet újrakezdődik. Először magasabbak lehetnek a költségek, mielőtt a rendszer megtanulja és megérti a kampány típusát, az optimalizálási célokat és azt, hogy a közönség hogyan viszonyul a hirdetéseinkhez.

CTR: A kattintási arány (CTR) szintén szerepet játszhat az árképzésben. Ha alacsony a CTR, akkor magasabb költségeket tapasztalhatunk, mivel a rendszer úgy gondolja, hogy némi megszakadás lehet a célközönség és a hirdetésekben közölt üzenetek között. A cél az egészséges CTR, amely körülbelül 2%. Ha egészséges a CTR, akkor látnunk kell a költségek csökkenését.

Hogyan lehet pénzt megtakarítani az Instagram adatokkal?

Teszteljünk olcsóbb kampánykerettel, hogy bemutassuk márkánkat figyelemfelkeltéssel, elköteleződés növelésért, a cél, hogy webhely linkjére kattintsanak, hogy ha ezek a felhasználók elhagyják az Instagram-ot, és felkeresik az Ön webhelyét, akkor is megcélozhassuk őket, ha nem hajtanak végre konverziót az első kattintással. (Facebook Pixel!)  

Az Instagram költségeinek csökkentésének másik módja az automatikus elhelyezések használata a hirdetés készlet szintjén, valamint a Facebookon és az Instagramon egyaránt történő megjelenítés. 

Nagyobb elhelyezési likviditással a rendszer az algoritmus segítségével meghatározhatja, hol jelenítse meg a hirdetésünket a legjobban, így több lehetőséget kínálva mindkét platformon, és több hirdetési elhelyezést elérve, ezáltal is csökkentve a versenyt az Instagram három jelenlegi hirdetéselhelyezésén, valamint ezzel csökkentve a költségeinket is.

A közönségünket különféle hirdetés változatokkal is tesztelni tudjuk a hirdetéseink másolatával, szövegek, címsorok, gombok és a kreatívok (képek és videók) különböző sorainak tesztelésével.

Használd ki az Instagram-hirdetéseket 2021-ben

Az Instagram tovább növekszik, és a hirdetési lehetőségek csak egyre erőteljesebbé válnak. Még nem telített és feltételezhetjük, hogy további hirdetési elhelyezésekkel találkozhatunk remélhetőleg már ebben az évben.

Teszteld le és növeld a márkád ismertségét és az elköteleződést, vagy terjeszd ki  az elsődleges bevételi forrásodat más platformokra is.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Már fiatalon is tudtam, hogy a szövegírás és a marketing világa lesz az én utam, így 2016-ban PR-Marketing szakirányon szereztem diplomát. 2016-2020 között belekóstolhattam a Social media, Google Ads és Analytics, SEO, szövegírás és grafika világába. Egy marketing konferencián körvonalazódott előttem, hogy a PPC az, ami igazán érdekel. 2020 június óta erősítem a csapatot, azóta sikeresen elvégeztem a Google Search vizsgát. A marketing szakma a folyamatos megújulásról szól, ezért is tanulok és képzem magam, hogy az ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatást és segítséget tudjam megadni.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!