Segíthetünk?

Blog

Hírek

2015. június 10.

Google: „Minden oldalnak HTTPS kapcsolatra kellene váltania!”

Amikor a webmesterek azon gondolkoznak, hogy biztonságos kapcsolatot használjanak-e vagy sem, akkor nagyon sokszor döntenek úgy, hogy weblap biztonsága érdekében nem szükséges további kiadásokra költeni (hiszen semmilyen személyes információt nem gyűjtenek). A Google a mentalitás ellen most erőteljesen felszólt, szerinte a megbízhatóság mindennél fontosabb, függetlenül attól, hogy milyen jellegű oldalt üzemeltetünk!

A HTTPS keresés az alábbi Google Webmaster English/Hindi videóbeszélgetésben jött fel, ahol Syed Mairaj és Aaseesh Marina érvelt igen meggyőzően arról, hogy mennyire fontos a biztonságos kapcsolat használata (még abban az esetben is, ha nem gyűjtünk adatokat a látogatókról). Ha egy webáruház esetében kiemelik a biztonságot (vásárlások miatt evidens, hogy ez miért fontos), akkor az egyszerűbb oldalaknál miért nem?

„HTTP-ből adódó problematika nem csak a felhasználói adatokról vagy a bejelentkezési információkról szól (és most vonatkoztassunk el az e-kereskedelmi weboldalaktól). A gond ott kezdődik, hogy a HTTP forgalom alapvetően nem biztonságos és bárki megakadályozhatja az adatok megfelelő áramlását.” – nyilatkozta Mairaj.

„Például, ha olyan oldalakat böngészünk, amelyek nem rendelkeznek HTTPS kapcsolattal, és valaki feltöri hálózatunkat, akkor vissza tudják keresni a teljes aznapi előzményeinket. Látni fogják, hogy milyen oldalakat néztünk, milyen szövegeket olvastunk, vagyis ez nem csak a honlapon tárolt adatokról szól, hanem a látogatói forgalomról is! Pedig a HTTPS lényegében bármelyin típusú oldalakon alkalmazható, legyen szó blogról vagy akár értékesítői site-ról.”

Noha a webmesterek többsége ismeri a sima HTTP kapcsolat hiányosságait, ezek a kijelentések talán változtatnak a jelenlegi mentalitáson. Mairaj arról is beszélt, hogy a technológia fejlődésével a Google igyekszik lépést tartani, és mivel a rangsorolásnál a biztonság az egyik legfontosabb szempont, így örülnének, ha a jövőben egyre több és több HTTPS kapcsolattal rendelkező oldallal találkoznának.

„Ez nem csak az üzleti oldalról szól! Biztos vagyok benne, hogy a változtatást a látogatók is értékelni fogják, hiszen ez egyfajta biztonságérzetet nyújt számukra.”

Azt már sejteni lehetett, hogy a Google erősíteni fogja a HTTPS rangsorolási faktort, de a fenti eszmefuttatás megerősít minket abban, hogy a biztonsági kapcsolat jóval fontosabb tényező lesz az elkövetkezendő időszakban.

Forrás

Klikkmánia

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük az érdeklődést!

Nemsokára kapcsolatba lépünk Önnel.

Az email elküldése sikertelen!

Kérjük próbálja újra később.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!