We understand, we deliver.

Google: „Minden oldalnak HTTPS kapcsolatra kellene váltania!”Amikor a webmesterek azon gondolkoznak, hogy biztonságos kapcsolatot használjanak-e vagy sem, akkor nagyon sokszor döntenek úgy, hogy weblap biztonsága érdekében nem szükséges további kiadásokra költeni (hiszen semmilyen személyes információt nem gyűjtenek). A Google a mentalitás ellen most erőteljesen felszólt, szerinte a megbízhatóság mindennél fontosabb, függetlenül attól, hogy milyen jellegű oldalt üzemeltetünk!

A HTTPS keresés az alábbi Google Webmaster English/Hindi videóbeszélgetésben jött fel, ahol Syed Mairaj és Aaseesh Marina érvelt igen meggyőzően arról, hogy mennyire fontos a biztonságos kapcsolat használata (még abban az esetben is, ha nem gyűjtünk adatokat a látogatókról). Ha egy webáruház esetében kiemelik a biztonságot (vásárlások miatt evidens, hogy ez miért fontos), akkor az egyszerűbb oldalaknál miért nem?

„HTTP-ből adódó problematika nem csak a felhasználói adatokról vagy a bejelentkezési információkról szól (és most vonatkoztassunk el az e-kereskedelmi weboldalaktól). A gond ott kezdődik, hogy a HTTP forgalom alapvetően nem biztonságos és bárki megakadályozhatja az adatok megfelelő áramlását.” – nyilatkozta Mairaj.

„Például, ha olyan oldalakat böngészünk, amelyek nem rendelkeznek HTTPS kapcsolattal, és valaki feltöri hálózatunkat, akkor vissza tudják keresni a teljes aznapi előzményeinket. Látni fogják, hogy milyen oldalakat néztünk, milyen szövegeket olvastunk, vagyis ez nem csak a honlapon tárolt adatokról szól, hanem a látogatói forgalomról is! Pedig a HTTPS lényegében bármelyin típusú oldalakon alkalmazható, legyen szó blogról vagy akár értékesítői site-ról.”

Noha a webmesterek többsége ismeri a sima HTTP kapcsolat hiányosságait, ezek a kijelentések talán változtatnak a jelenlegi mentalitáson. Mairaj arról is beszélt, hogy a technológia fejlődésével a Google igyekszik lépést tartani, és mivel a rangsorolásnál a biztonság az egyik legfontosabb szempont, így örülnének, ha a jövőben egyre több és több HTTPS kapcsolattal rendelkező oldallal találkoznának.

„Ez nem csak az üzleti oldalról szól! Biztos vagyok benne, hogy a változtatást a látogatók is értékelni fogják, hiszen ez egyfajta biztonságérzetet nyújt számukra.”

Azt már sejteni lehetett, hogy a Google erősíteni fogja a HTTPS rangsorolási faktort, de a fenti eszmefuttatás megerősít minket abban, hogy a biztonsági kapcsolat jóval fontosabb tényező lesz az elkövetkezendő időszakban.

Forrás

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com