Segíthetünk?

Blog

Youtube

48

2018. november 06.

Milyen zenéket választhatsz YouTube videódhoz?

Szinte az összes youtuber tapasztalt már olyat, hogy szerzői jogi követelést kapott valamelyik videójára az abban hallható zene miatt. Cikkünkben segítünk megérteni a zenei felhasználásra vonatkozó irányelveket és adunk pár tippet, hogy megelőzd a bajt!

Olyan esetben, amikor szerzői joggal védett zenét (vagy videót) töltesz fel, pl. egy filmrészletet vágsz be a videódba, vagy egy ismert slágert használsz háttérzenének.Az ilyen követelés a film és zene jogtulajdonosától származik és ő határozza meg, hogy milyen felhasználási jogok vonatkoznak arra a tartalomra.

A jogtulajdonos, vagy inkább az általa megbízott tartalomkezelő cég (mint pl. a BugTV) egy ún. Content-ID rendszert kezel, ami alá több YouTube csatorna is be van kötve. Ebben a rendszerben beállítják, hogy az adott filmre/zenére vonatkozó irányelvek érvényesek legyenek YouTube teljes rendszerében is. Ezért adott esetben akár törölhetik is harmadik fél jogosulatlanul feltöltött videóját, sőt, többszörös szabálysértés miatt a csatornáját is.

Olvass tovább a bugtv.hu blogján -»

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

A BugTV egy 2012 végén alapított digitális ügynökség, az integrált online kampányok terén komoly szakmai tapasztalattal bíró, lendületes csapattal. Magyarországon az elsők között indíthattunk YouTube Multi-Channel Networköt (MCN). MCN-ként mi adtuk a 2014-es Ki Mit Tube technikai hátterét a YouTube-on és a weben egyaránt. Mindig mindent mérünk, ötleteinket folyamatosan megosztjuk ügyfeleinkkel, ragaszkodunk a határidőkhöz. 2016 október eleje óta a Klikkmánia Cégcsoport tagjaként kizárólag a YouTube csatorna menedzsmentért, videóhirdetésekért és marketingért felelünk.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!