Segíthetünk?

Blog

2021. november 22.

Automatikusan lefordított eredményekkel bővíti a Google az indiai SERP-et

Mostantól az indiai felhasználók más nyelven íródott, azonban a Google Translate-tel automatikusan lefordított keresési eredményeket is láthatnak a SERP-ben.

A Google bejelentése alapján új funkcióval bővül az indiai Google Kereső. Mivel vannak keresések, amikre a keresési nyelven csak korlátozott számú találat érhető el, a Google talált egy áthidaló megoldást. A keresési nyelvtől eltérő nyelven íródott, azonban a keresés (illetve a keresési szándék) szempontjából releváns weboldalakat is megjeleníti az eredmény listában – ezek Meta Title-jét és Meta Leírását pedig automatikusan lefordítja. Az oldal lekattintása után pedig – szintén a Google Translate-et használva – automatikusan lefordítja az oldal tartalmát.

Az egyes weboldalak automatikusan érintettek ebben a változásban, vagyis minden és bármelyik oldalra vonatkozik a változás. Azon oldalaknak, amelyek nem szeretnének az automatikus lefordítás alá esni, a Google a “notranslate” címke használatát javasolja.

Jelenleg az alábbi oldalak esetében alkalmazza a Google az automatikus lefordítást:

  • Indonesian
  • Hindi
  • Kannada
  • Malayalam
  • Tamil
  • Telugu

Azonban belátható, hogy a fenti lista bármikor bővíthető további nyelvekkel.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!