Segíthetünk?

Blog

2023. március 17.

A TikTok belép a keresési hirdetések piacára, kihívás elé állítva a Google-t és a Microsoftot

A TikTok saját keresési hirdetési platform elindítására készül, amely lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy a termékeikhez vagy szolgáltatásaikhoz kapcsolódó konkrét kulcsszavakra és kifejezésekre licitáljanak

A TikTok az elmúlt években előrehaladt a hirdetési területeken, és a felhasználói köre rohamosan bővül.

A keresési hirdetések piacára való belépéssel a TikTok szeretné kihasználni ezt a növekedést, és új hirdetési platformot kínálni azon vállalkozások számára, amelyek fiatalabb, elkötelezettebb közönséget szeretnének elérni. A TikTok felhasználói bázisa nagyrészt Z generációból és millenáris/ezredfordulós felhasználókból áll, akiket köztudottan nehéz elérni a hagyományos hirdetési csatornákon keresztül.

A tanulmányok szerint az ebédlőhelyet kereső fiatalok „majdnem 40%-a” a TikTokon vagy az Instagramon tenné ezt, nem pedig a Google Térképen vagy a Keresésben – mondta tavaly a Google egyik szakértője.

Hogyan működik?

A TikTok keresési hirdetési platformja lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy konkrét kulcsszavakra és kifejezésekre licitáljanak termékeikhez vagy szolgáltatásaikhoz, akárcsak a Google-on. A TikTok platformja azonban valószínűleg olyan egyedi funkciókat és célzási lehetőségeket kínál, amelyeket a Google nem.

Például a TikTok platformja erőteljesebb közönségcélzási lehetőségeket kínálhat, lehetővé téve a hirdetők számára, hogy érdeklődési körük, viselkedésük és demográfiai adataik alapján érjék el a felhasználókat. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a TikTok betörése a keresési hirdetések piacára nem veszélytelen. A Google hatalmas előnyt jelent ezen a piacon, és a TikToknak lenyűgöző funkciókat és versenyképes árakat kell kínálnia ahhoz, hogy a hirdetőket elcsábítsa a Google platformjáról.

Ezenkívül a TikTok-nak biztosítania kell, hogy keresési hirdetési platformja felhasználóbarát legyen, és ne rontsa az alkalmazás felhasználói élményét. Ha a felhasználók úgy érzik, hogy elárasztják a hirdetéseket, vagy ha a hirdetések nem kapcsolódnak érdeklődési körükhöz, akkor valószínűleg kisebb az érdeklődésük a platformmal.

Miért lehet ez fontos nekünk, hirdetőknek?

  • új lehetőséget jelent a fiatalabb, elkötelezettebb közönség elérésére: Z generációból és millenáris/ezredfordulós felhasználókból áll, akiket nehéz elérni a hagyományos hirdetési csatornákon keresztül. 
  • Részletesebb célközönség-célzási lehetőségekkel és egyedi funkciókkal, a TikTok hatékonyabb módot biztosíthat a hirdetőknek ezen közönségek elérésére
  • Ezenkívül a TikTok platformja versenyképesebb árazást és jobb ROI-t kínálhat, mint a Google platformja, így vonzó lehetőség a hirdetők számára

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!