We understand, we deliver.

Íme a Google 4 új fejlesztése, melyeket ki kell próbálnod AdWordsben!A Google legújabb fejlesztései közül van pár rendkívül hasznos, amiket mindenképpen érdemes lehet kipróbálni, hogy fejlesszük a kereső kampányaink teljesítményét. Ebben a cikkben átvesszük mindazon szükséges lépéseket, melyekkel sikeresen implementálhatjuk ezeket AdWords fiókunkba.

Promóciós hirdetés bővítmény

A promóciós bővítmények segítségével olyan ügyfeleket érhetünk el, akik hirdetésünkhöz kapcsolódó akciós ajánlatokat, akciókat keresnek. A promóciós bővítmények használatára kiváló alkalmat jelentenek az ünnepek és más különleges események, például a Black Friday. De a különböző évközi események, szezonok alkalmával is használható, legyen szó esküvő szezonról, ballagásról, strand szezonról, iskolakezdésről stb.

Segítségével adatvesztés nélkül frissíthetjük meglévő hirdetéseinket, a kiemelt promóciós ajánlatok pedig növelik az átkattintási arányt (CTR) és jól látható formában megjelenve nagyobb felületet fednek le a megjelenő keresési találatok közt. Ez a bővítmény akár két sor szöveget is megjeleníthet, amely a promóció részleteit tartalmazza. A potenciális ügyfelek könnyedén észlelhetik a promóciós bővítmény által hirdetett akciót, mivel kiemelkedik a fő hirdetésszövegből -a promócióhoz kiválasztott esemény vastagított betűtípusú címkeként jelenik meg-. Amikor valaki a bővítményre kattint vagy koppint, közvetlenül a megfelelő akciós ajánlat oldalára jut.

01-adwords-promocios-bovitmeny-mobile-megjelenes

A bővítmény használatával elkerülhetjük a hirdetések folyamatos lemásolását, vagy a jól teljesítő hirdetések szezonális ajánlataink miatti szüneteltetését, így a cím és leíró sorokban megmaradhatnak fő üzeneteink és marad elég hely az aktualitások kiemelésére is:

02-promocios-hirdetes

Ez a bővítmény kizárólag az új AdWords kezelő felületén érhető el.

AdWords Hirdetés variációk

Szintén az új AdWords kezelőfelületen érhetők el -mivel a régi, már jól megszokott interface hamarosan végleg ki lesz vezetve- a hirdetés variációk tesztelését és gyors változtatások végrehajtásához segítséget nyújtó “Vázlatok és kísérletek” fülön található beállítások.

03-hirdetes-valtozatok

Ezek segítségével lehetőségünk nyílik:

  • AdWords hirdetésünkben megtalálni és lecserélni bizonyos főbb kifejezéseket, vagy konkrét kulcsszavakat, melyek kiemelten fontosak számunkra
  • Frissíteni az összes szöveges komponenst: címsor, leírás, útvonalak
  • Címsoraink felcserélése

Utóbbi remekül megmutatja melyik címsorral érhetjük el és ösztönözhetjük hatékonyabban cselekvésre felhasználóinkat.

Hirdetésváltozat megadásánál kiemelt jelentőséggel bír a kísérleti rész meghatározása. A kísérleti rész az AdWords kampányból a változat számára elkülönített költségkeretnek, illetve azoknak az aukcióknak a százalékos aránya, amelyekben a változat részt vehet.

04-valtozat-nezeteinek-megadasa

Minél korlátozottabb költségkeret áll rendelkezésünkre a tesztelésre, annál alacsonyabb százalékot állítsunk be kísérleti résznek. Tesztidőszak megadásának minimum két hét beállítása javasolt.

Hirdetésváltozat alkalmazása

Ha kielégítőek a kísérleti eredmények, a hirdetésváltozatot alkalmazhatjuk a kampányra. Ezen kívül dönthetünk úgy, hogy lecseréljük a meglévő hirdetéseket, vagy új hirdetéseket hozunk létre a változatokkal.

Mikor érdemes használni?

A hirdetésváltozatok akkor a leghasznosabbak, amikor egy módosítást több kampányban vagy a teljes fiókban ki szeretnénk próbálni, míg a kampányvázlatok és -kísérletek több egyidejű módosítás kisebb léptékű tesztelésére a legmegfelelőbb.

Egyedi szándékolt közönségek

Az új AdWords kezelő felületen már lehetőségünk van egyedi szándékolt közönségek kiválasztására is. Ez azt jelenti, hogy olyan közönségeket célozhatunk a Google Tartalmi (Display) hálózatán, akik valamilyen termékünk vagy szolgáltatásunk iránt aktívan érdeklődnek. Ezen közönségek kialakításakor az előre meghatározott közönségkategóriáknál pontosabb célzást érhetünk el.

Kialakításukra két lehetőség áll rendelkezésünkre:

  • Piacon belüli kulcsszavak és url szerint (mi határozzuk meg)
  • Egyedi szándékolt közönségek automatikus létrehozása

Automatikus létrehozásuk esetén az AdWords súgóban található leírás alapján a fiókban rendelkezésre álló statisztikai adatokra építve, a rendszer a Google gépi tanulási technológiáját használva elemzi a meglévő kampányokat, és a felhasználók által az adott termékre vagy szolgáltatásra történő keresés során a leggyakrabban használt kulcsszavak és URL-ek alapján automatikusan létrehozza az egyedi szándékolt közönségeket. Az ilyen automatikusan létrehozott közönségek sajnos jelenleg csak angol nyelven állnak rendelkezésre, de addig is bátran próbálkozzunk a piacon belüli kulcsszavakkal és url-ekkel, érdemes.

05-egyedi-szandekolt-kozonsegek

Gmail remarketing

Végül, de nem utolsó sorban 2017 év végén a Google teszt jelleggel kiterjesztette a remarketing és főleg a dinamikus remarketing hirdetéseket, melynek köszönhetően gmailen keresztül is dinamikusan vissza tudjuk majd célozni a látogatóinkat. Ehhez semmilyen beállítás nem szükséges, nagyobb fiókokban, illetve webáruházaknál, ahol jelenleg is futnak dinamikus hirdetések, ott a kampányok már most automatikus megjelenést generálhatnak közvetlenül a postaládákban, ezáltal az ügyfelek azonnal böngészhetnek a számukra releváns termékeink között. Átkattintás után pedig a kiszemelt termékek oldalára jutnak és így akár rögtön vásárolhatnak.

06-adwords-dinamikus-remarketing-gmail-hirdetesek

Bejegyzésünk a WorldStream angol nyelvű blogcikkje alapján készült.

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_facebook:
2
essb_pc_google:
1
essb_pc_twitter:
1

Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen végezte, Marketing mester szakon szerzett diplomát. Online Marketinggel három éve foglalkozik elmélyültebben, előzőleg ügyfél oldalon szintén marketing területen tevékenykedett. 2016. év elején csatlakozott a Klikkmánia csapatához, mint keresőmarketing tanácsadó, főleg PPC kampányok tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, valamint Facebook oldalak menedzseléséért felel.

Website: https://www.klikkmania.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com