Segíthetünk?

Növekvő elérés, elköteleződés és kimagasló interakciók

Partner:

tesa

Szolgáltatások:

Dátum:

2020-tól

Honlap:

www.tesa.com

Elérés:

Publikus

A tesa Magyarországgal 2020. június óta dolgozunk együtt. A Facebook oldal tartalom kezelését és a weboldal tartalmi elemeinek menedzselését integráltan látjuk el.

A weboldalt a főbb keresőoptimalizálási szempontok figyelembe vételével fejlesztjük. A blog cikkek írása és a közösségi média tevékenység között szoros összefüggés és egyben párhuzamos tevékenység van. A tartalmi elemeket egy közös rendszerbe építjük, amely kiszolgálja a SEO, a social média és tartalomfejlesztés igényeit is.

Facebook interakciók alakulása

A vizsgált időszak alatt a legnagyobb mértékben a reakciók száma emelkedett 5,5%-kal. A hozzászólások és megosztások számának növekedése azoknál a posztoknál figyelhető meg, ahol interakcióra biztatjuk a felhasználókat. A kezdeti időszaki posztokhoz képest az elköteleződési arány 15%-kal javult hat hónap elteltével.

Facebook teljesítmények

A kezdeti időszak stratégiája elsősorban az organikus és kisebb mértékben a fizetett hirdetésekre és elérésekre támaszkodik. A bejegyzések organikus elérése stabilan havi 6,6 %-kal folyamatosan emelkedik. A fizetett elérések számának mértéke erősen kötődött a PPC kampányok időszakához. Az oldal követőszámának növekedése, csak organikus módon került növelésre, stabilan havi 20-40 fővel növekszik.

Bejegyzés elérés FIZETETT:

Bejegyzés elérés ÖSSZES:

Oldal követőszámának alakulása 2020.03.04 – 2021.04.03 időszakot figyelembe véve:

Követőszám növekedés:
Facebook oldal létrehozásának dátuma: 2020. február 5.
2021.április 3. / követőszám: 605 fő
Követőszám növekedés: 605 fő
Oldalkedvelők 2021. április 3.: 572 fő

Interakciószám: 
A bejegyzések mérőszámainál a következő prioritásokat vehetjük figyelembe:

Első és legkedveltebb a reakciógombok használata, ezek közül a tetszik és imádom reakció kimagasló eredményt mutat. Második helyen szerepelnek a hozzászólások, majd ezt követi a megosztás.
2021-ben célunk olyan bejegyzések, témák és kreatívok létrehozása a Facebook oldalon, ami nagyban megnöveli a hozzászólások és megosztások eredményét, ezzel is elősegítve a követőszám növekedését.

Facebook főbb tapasztalatok

Fő tapasztalatok: 

  • a hirdetett posztokra érkezett interakciók száma jól tükrözi, hogy szükség van fizetett bejegyzésekre
  • népszerűek a DIY tartalmú bejegyzések, amelyek organikus elérés esetén is jó eredményeket produkálnak (like, komment és megosztás)
  • kedvelt téma a blog bejegyzések, valamint a termékismertető és informatív jellegű posztok (like, komment és megosztás)
  • jól teljesítenek a video tartalmú bejegyzések (like)
  • legnagyobb fizetett elérést (90,8 K) a tesa ablakfólia videó poszt érte el, amely összesen 5,3K interakciót produkált
  • a legjobban teljesítő organikus elérést (1003) a tesafilm írható ragasztószalag termékről készült poszt produkálta 25 interakcióval
  • az elmúlt fél év eredményei azt mutatják, hogy a Facebook oldalon havi 20-40 új követés történik. Ezt a követőszámot az Instagram csatorna létrehozásával is lehetne növelni

Az ügyféllel szoros együttműködésben további innovatív megoldások beindítását tervezzük a 2021-es évtől. Szeretnénk megnövelni az azonnali interakciók számát élő termékbemutatók, kisvideók, komplex nyereményjátékok és influenszer együttműködések segítségével. A brand erősítését a legújabb közösségi média csatornák kihasználásával is szeretnénk előtérbe helyezni (TikTok).

Facebook poszt típusok teljesítménye

Instagram

A brand az Instagram csatornán egyelőre nincs jelen. Külön javaslatcsomagot dolgozunk ki az ügyféllel a közösségi felület megvalósításához, formálásához és fejlesztéséhez.

Következő lépések

2021-ben az ügyféllel szoros együttműködésben szervezzük a Facebook nyereményjátékok lebonyolítását, valamint az Instagram csatorna felépítését és tartalom stratégia kialakítását.

Javasoljuk a aktuális fókuszban lévő termékekre épített tartalomgyártást a social média felületeken például kisvideók, DIY ötletek, termékinformációk, lakberendezési tanácsok, érdekességek témákban.

Vissza
Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!