Segíthetünk?

SEO migráció, zökkenőmentes költöztetés

Euroexam SEO migráció

Partner:

EUROEXAM

Szolgáltatások:

SEO migráció, SEO audit

Dátum:

2017-

Honlap:

www.euroexam.org

Elérés:

Letölthető

A kihívás

Egy teljesen új oldalra való átállás sosem könnyű munka, és ez a SEO részére is igaz. Főleg, ha nem egy egyszerű tárhelycseréről van szó, hanem komplett URL újragondolásról is. Ne legyenek illúzióink: ez egy igen pepecs projekttípus, rengeteg időt és munkaórát kíván, no meg nem kevés odafigyelést is.

Azonban, ha pedánsan csináljuk, rengeteg fejfájást meg tudunk takarítani a végén. Nem beszélve arról, hogy az organikus teljesítmény sem fog beszakadni.

Ennek fényében 2019. telén felkért minket az Euroexam, hogy SEO oldalról támogassuk meg az oldal átállását az új website-ra. Az oldal át is költözött új helyére 2020. szeptember 2-án.

“Nagyon féltünk a SEO feladatoktól, hiszen soha sem csináltunk még ilyet, ugyanakkor az organikus forgalom kiemelten fontos a számunkra. Egy visszaesésnek kézzelfogható hatásai lehetnek az árbevételre, ráadásul a nyelvvizsga piac már amúgy is nehéz helyzetben van a járvány miatt. A folyamatos egyeztetés, a közös munka és a résztvevők rugalmas hozzáállása időközben megnyugtatott, hiszen tudtuk, hogy van kihez fordulni a kérdéseinkkel. Mindkét oldalról nagy erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy a projekt zökkenőmentesen menjen és ennek meg is lett az eredménye. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen valamelyest még javult is az oldal teljesítménye annak ellenére, hogy minden SEO szakember átmeneti (min 1-2 hónapos) romlásra készített fel bennünket.”

Héthy Judit, Director of Operations

SEO migráció előkészületek

Mivel az összes URL címe megváltozik ez azt jelentette, hogy egy igen részletes átirányítási táblázatra lesz szükségünk. Azonban először fel kellett térképeznünk a már indexelt oldalakat. Logikus, hiszen ha ezek jelenleg is benne vannak a Google indexében, akkor mindenképpen kezdenünk kell velük valamit: megtartani, meghatározni az új címet, és átirányítani az új helyre; vagy kivenni az indexből és törölni. Utóbbi esetben tehát elindult egy masszív noindex-elés.

A projekt kezdetén több, mint 3000 oldal volt található az ‘Érvényes’ URL-ek ‘Indexelve, nincs beküldve webhelytérképben’ csoportjában. Nagyon fontos volt, hogy tüzetesen átnézzük ezt a csoportot, hiszen 3000 db 404-es oldalt igencsak megsínylett volna a website.

Az Euroexammel szorosan együttműködve elkezdtük feldolgozni ezt a listát: rengeteg blog cikket, fórum hozzászólás-oldalt, tananyag oldalt, valamint üres oldalt is találtunk ebben a csoportban. Amely oldalakra nem volt szükség, noindex-re állítottuk. Mellette természetesen nagyon sok olyan oldalt is találtunk, amelynek a sitemap-ben lett volna a helye. Ezeket összegyűjtöttük, hogy később az új oldalon megfelelően be legyenek küldve […]

Vissza
Kapcsolat

Vedd fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseidre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérj ingyenes konzultációs időpontot!