We understand, we deliver.

YouTube Red – Eljött a reklámmentes korszak!Október 21-én a Youtube Red bejelentésétől volt hangos az internet, eljött ugyanis a reklámmentes videónézés korszaka a Google által tulajdonolt videómegosztó portál életében.

A hír ugyanakkor már ismerős lehetett sok felhasználó számára, hiszen a Youtube 2014. novemberében már tett hasonló bejelentést, de úgy látszik további egy évre volt szükségük a megfelelő szolgáltatások és az üzenet véglegesítésére, letisztázására. A végeredmény egy cseppet sem meglepő: gyakorlatilag ötvözték azokat az online streaming szolgáltatásokat, melyek már más felületeken beváltak és melyek iránt a felhasználók egyértelmű érdeklődést tanúsítanak mindennapi életük során.

A bejelentést az alábbi videóval támogatták meg:

Mit is ígér a Youtube Red azoknak, akik mostantól hajlandóak fizetni:

Számukra elérhetővé válik a YouTube Music: Spotify, Apple Music és más hasonló zene streaming szolgáltatókhoz hasonlóan a Youtube is beszáll a tisztán zene alapú versenybe, és ezt is biztosítja előfizetői számára a videók elérésén túl. Adja magát természetesen, hogy a szolgáltatás a jövőben összeolvad a Google Play Music-kal, így ugyanazon előfizetői fiókon keresztül lehet majd használni ezeket.

  • Reklámmentes felületen megszakítások nélkül nézhetik a kedvenc videóikat, hallgathatják zenéiket: sem a felületen, sem a videók, zenék előtt/közben nem fognak fizetett reklámokkal találkozni a felhasználók.
  • Kedvenc tartalmaik offline is elérhetőek lesznek: mostantól az előfizetéssel rendelkező felhasználók egy gombnyomással le tudják tölteni eszközükre a kedvenc videóikat, zenéiket.
  • Előfizetéssel rendelkező fiók extra szolgáltatásai valamennyi eszközön elérhetővé válik, így könnyű eszközváltást és a háttérben működő kép/zene lejátszását is támogatják: egy előfizetéssel bármely eszközükön használni tudják a Youtube Red-et, nincs szükség több előfizetésre, illetve végre a háttérben is használhatóvá válik a felület.
  • Hozzáférhetnek exkluzív tartalmakhoz: YouTube-on meg fognak jelenni olyan tartalmak, amelyek kizárólag az előfizetéssel rendelkező felhasználók számára lesznek elérhetőek.

Ezek tehát a YouTube Red főbb szolgáltatásai az ingyenes változathoz képest, havi 9,99 dollárért (kb. 2 800 Ft). Természetesen havidíj nélkül is elérhető marad a felület, csak akkor maradnak a reklámok.

A szolgáltatás elindítását valószínűleg nagyban befolyásolta a reklámblokkolók rohamos terjedése is, és a főbb termékelőnyök mögé a YouTube egy nagyon fontos üzenetet “rejtett el”. A 2015. október 28-án (egyelőre természetesen csak az Egyesült Államokban) élesedő havidíjas rendszer elindításának a mondanivalója rendkívül egyszerű: fizess havidíjat és támogasd kedvenc alkotóidat!

A videómegtekintéseken túl elvileg a havidíjas bevételekből is részesülnek majd a zenék és a videók alkotói, így tovább tisztulhat a torrent oldalak által eléggé megtépázott online film- és zeneterjesztés. Persze azért ne legyünk naivak, nyilván a YouTube is igen komoly extra bevételekre számíthat majd az új rendszernek köszönhetően.

A Youtube Red azonban nem áll meg itt, ígéretük alapján további nagy bejelentések várhatóak 2016-ban, továbblépve a videóklippek és zenék világából a filmek és sorozatok felé…

És mi lesz a hirdetőkkel? Nos, ők egy percig se aggódjanak. Napi 4 milliárd megtekintett Youtube videó közül marad majd jócskán, ahova el tudják majd helyezni az üzeneteiket.

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_facebook:
1
essb_pc_twitter:
2

Levente 1999-ben kezdte pályafutását általános marketinggel, az online kommunikáció 2005-től vált szakterületévé. Elsőként a Young and Rubicam cégcsoporthoz tartozó Wunderman BTL ügynökségnél szerezett jelentősebb tapasztalatot, melyet később a CID Direkt Marketing ügynökségnél hasznosított. A közel 20 fős ügynökségnek 5 évig volt operatív igazgatója. A Klikkmánia keresőmarketing és performance ügynökséget 2012 januárja óta vezeti, a cég társtulajdonosaként. Londoni leánycégét, a Click2Digital-t üzlettársaival közösen irányítja.

Website: https://klikkmania.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com