We understand, we deliver.

Wikipédia már a Facebookon is?A Facebook teszteli a Wikipédia tudáspanelek megjelenítését a keresési eredményei között. Lássuk, miről is van szó!

A Google keresőben már évek óta működő megoldáshoz képest (amelynél a Wikipédia-szócikkek számos domain-hez kapcsolódnak), a Facebookon megjelenő összes link a felhasználókat a rendszerén belül tartja, és ezzel a közösségi felületen eltöltött időt maximalizálhatja. Hiszen ha egy közéleti szereplőről vagy hírességről szeretnénk többet megtudni, a plusz információért nem kell elhagynunk a Facebookot. És pluszban megjelenhet a keresett személy Instagram-fiókjának linkje is.

Az újítás jelenleg még csak kísérleti jelleggel fut az angol nyelvet használók egy részénél, bár már asztali, mobil és iOS alkalmazásban is feltűnt.

Az időzítés azért is érdekes, mert a Facebook-ot az elmúlt időszakban súlyosan kritizálták a tény ellenőrzési politikája, a „fake news” hírek okozta károk miatt.

Míg Mark Zuckerberg nem gondolja, hogy a Facebooknak az igazság elbírálójának kellene lennie, ezzel az újítással mégis arra törekednek, hogy összefüggéseket biztosítsanak a keresett entitásokkal kapcsolatban.

wikipedia-facebook

Ugyanakkor a Wikipédia információi gyakran megkérdőjelezhetőek, hiszen ezeket a bejegyzéseket bárki szerkesztheti.

A Facebook ezért megkérdezi a felhasználóktól: „Ez az információ helyes?”. A „nem” gombra kattintva a felhasználók lehetőséget kapnak majd a javítás benyújtására. 

Lesz tehát lehetőség az álhírek terjedésének megállítására, de hogy ez elegendő lesz-e a Facebook-kritikusok elnémításához, az a jövő zenéje.

 

Forrás: https://www.searchenginejournal.com/facebook-search-results-now-include-wikipedia-knowledge-panels/371898/#close

Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com