Segíthetünk?

Blog

2020. október 16.

Változás a Google Helyek jelentésben

Mi változott a Google Ads Helyek jelentésében, és miért van szükségünk egyedi jelentésre?

Az elmúlt hónapban a Google „egyszerűsített” helyjelentéseket vezetett be a Google Ads felhasználói felületén. 

A Google alapértelmezett helybeállításai  a megcélzott helyeken tartózkodó vagy azok iránt érdeklődő személyeket célozza meg, de gyakran olyan helyeken költ, amelyek nem eredményeznek konverziót.

Tavaly a Google kibővítette a célzási lehetőséget  úgy, hogy elérjük azokat az embereket is, akik ingáznak vagy meglátogatják a megcélzott helyeket. A hirdetések megtekintéséhez a felhasználóknak már nem kell fizikailag a környéken tartózkodniuk.

A Google egyetlen jelentésbe foglalta ezen helyadatok jelentését.

  • Szűrhetjük a teljesítmény adatokat a megcélzott helyek vagy az egyező helyek szerint (egy kampányhoz vagy a teljes fiókhoz is).
  • A megcélzott helyek a megcélzott helyek teljesítményét mutatják.
  • Az egyező helyek a felhasználó fizikai helye vagy az érdeklődési hely alapján egyeztetett helyeket mutatják. Az egyező helyeknél lehetősége lesz szűkíteni az egyező hely nézetet, és részletes helyszínekre keresni, például  régiók, irányítószámok, városrészek és egyebek.
  • A Helytípus továbbra is opció a Jelentésszerkesztőben. Ennek használata egy jelentésben megmutatja az egyes lehetőségek összesített teljesítményadatait.
  • Távolsági jelentéseknél, ha helybővítményeket használunk, akkor a Távolság Jelentés előre meghatározott „Távolság” jelentésként elérhető lesz a Jelentések között. Ez megmutatja: a hirdetést kiváltó hely és a legközelebbi üzleti hely közötti távolságot.

A felhasználók tartózkodási helyét, a jelentésszerkesztőben szűrők hozzáadásával tudjuk lekérni.

A nagy korlát itt az, hogy nem szűrhetjük ezeket a jelentéseket hely szerint. Ez azt jelenti, hogy nincs jelentés, csak azokról a helyekről, ahol a felhasználók a célterületünkön kívül estek, és hirdetéseinket vagy az érdeklődés váltotta ki, vagy  rendszeresen adott helyen tartózkodtak.

Ezt az elemzést magunknak kell elvégeznünk, ami azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy exportálnunk kell egy táblázatba, ahol elvégezhetjük a szűrést. Pl kiszűrhetjük a nulla kattintással vagy a megjelenítéssel kapcsolatos helyeket, hogy lássuk hova költi a fiók a pénzt. 

Javasolják, hogy hozzunk létre egy felhasználói hely jelentést a jelentésszerkesztőben, és rendszeresen ellenőrizzük azt, hogy ne pazaroljunk pénzt feleslegesen helyeken. Adjunk hozzá nem kívánt helyeket a kizárt listához és rendszeresen vizsgáljuk felül.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!