Segíthetünk?

Blog

2020. október 02.

Új strukturált adat a kereskedők számára

A Google mostantól támogatja a “ShippingDetails” strukturált adatjelölő használatát, ezáltal a keresési eredmények közt megjeleníthetőek lesznek a szállítási információk. 

A Google által támogatott Schema.org adatjelölők (markup) listája tovább bővült. A “ShippingDetails” használatával a kereskedők megjelölhetik a termékek szállításával kapcsolatos lehetőségeket és feltételeket, így azok már a keresési eredmények közt elérhetőek lesznek a vásárlók számára.  

A termék aloldalakon használt strukturált adat az alábbi módon lesz látható a SERP-ben:

A Google elmondása szerint a szállítási feltételek (ideértve a költségeket és a szállítási időt) kulcsfontosságú tényező abban, hogy a látogató végül fog-e vásárolni. Felméréseik során azt találták, hogy a látogatók elállnak a vásárlástól, ha előre nem látható és bizonytalan szállítási költséggel szembesülnek. Ezért bizonyos keresési eredmény típusok esetén rendszeresen fognak szállítási információkat megjeleníteni – például a Google Search free listing esetében.

Mivel idén júniustól ingyenes a termékek listázása a Google Shopping-ban a USA-ben, ezért az ottani piacon értékesítő kereskedőknek ez további előnyöket jelenthet.

A Schema.org hivatalos dokumentációja szerint az alábbi attribútumokat lehet megadni a szállítási feltételek beállításához:

  • deliveryTime: a rendelés leadása és a termék megérkezése közti idő
  • doesNotShip: annak jelölésére, ha egy adott területre a szállítás nem lehetséges
  • shippingDestination: azon területek, ahova a termék kézbesíthető
  • shippingRate: az adott területre szállítás költsége
  • shippingSettingsLink: azon aloldal linkje, ahol részletesen elérhetőek a szállítási költségek és a szállítási idő

A most bevezetett strukturált adat mellett a kereskedőknek eddig is megvolt a lehetősége, hogy a Google Merchant Center-ben beállítsák a szállítási feltételeket. Ez a markup elsősorban azon kereskedőknek lesz hasznos, akik nem rendelkeznek Merchant Center fiókkal.

A markup és a Merchant Center-beli beállítások egyidejű használata nem szükséges!

Klikkmánia

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük az érdeklődést!

Nemsokára kapcsolatba lépünk Önnel.

Az email elküldése sikertelen!

Kérjük próbálja újra később.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!