We understand, we deliver.

Showrooming az új e-kereskedelmi buzzwordAz IAB (Interactive Advertising Bureau) legújabb kutatása szerint a felnőtt lakosság fele a telefonján böngészi azokat a termékeket, amiket aztán az üzletekben megvásárol. A jelenséget úgy nevezték el, hogy “showrooming”és főleg a fiatal felnőttek között elterjedt. A lényege, hogy vásárlás közben ellenőrzik a ténylegesen látott termékek árát és felkeresik más boltok weboldalait.

Az is kimutatható, hogy a telefonos árösszehasonlítás ellenére a vásárlás nagyobb részben valós boltegységben jön létre, de sok esetben nem ott, ahol a böngészés történt. Az is jellemző, hogy miután az illető elhagyja a boltot, mégiscsak interneten keresztül vásárol, akár számítógépről akár telefonról.

Ez azonban nem igaz az Y generációra, akiknek több mint kétharmada csakis ott vásárol, ahol a legmegfelelőbbnek találja az árat, ha ez egy teljesen másik bolt, akkor azt részesítik előnybe. Ugyanerre a generációra igaz, hogy ha online végzik el a vásárlást, akkor legnagyobb százalékban okostelefont használnak, nem tabletet vagy asztali számítógépet. A vásárlók nagy része igazán az ünnepek környékén fordul a készülékek felé az ajándékok utáni hajszában.

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com