We understand, we deliver.

Orvosolták a Google Ads riportok főbb problémáitNovember 11-20. Között fennakadás volt tapasztalható a konverziós riportokkal az Ads API-n, Google ADS API bétán és Google Ads scripts-en keresztül lehívott riportokkal. Ezeket a hibákat orvosolta most a Keresőóriás.

A probléma azt eredményezte, hogy helyenként a valósnál több konverziót láthattunk a fiókban. Ez a bug azokat a kampányokat érintette, amelyek NEM az “utolsó kattintás” attribúciós modellt alkalmazták. A probléma csak a jelentéseknél volt megfigyelhető, az intelligens ajánlattételeket nem befolyásolta, ám így is bosszantó volt és sokan panaszolták.

ads-riport

A napokban ezt a hibát oldotta meg a Google, azonban az alábbi mutatóknál még mindig fennakadás van:

  • Keresési kifejezések riport
  • Földrajzi elhelyezkedés alapú riport
  • Kulcsszó nélküli riport (pl. DSA kampánynál)
  • Kulcsszó nélküli kategória riport

Milyen esetekben fontos ez számunkra?

  • Ha API-n vagy Ads scripten keresztül töltöttünk le riportot november 20. Este 21 óra és november 24. Reggel 9 óra között
  • Ha a riport NEM az ‘utolsó kattintás’ attribúciós modellt alkalmazó kampányt elemez

Amennyiben az esetek valamelyike fennáll, akkor érdemes még egyszer lehívni a jelentést azért, hogy megbizonyosudjunk róla, a valós adatokat kapjuk meg. A még mindig hibás jelentéseket pedig akkor érdemes újból lekérni, amikor a Google véglegesre visszaigazolja, hogy nem áll már fent a probléma. 

Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com