We understand, we deliver.

Mostanság kicsit zsémbes a Google algoritmusAz alábbi algoritmus figyelmeztetés (Today Google is grumpy) fogadott minket hétfőn reggel, reagálva a hétvége történéseire.

Zsémbes Google algoritmus

Most hétvégén ismét riadót fújt az összes nagyobb algoritmusfigyelő eszköz, melyek több ezres kulcsszóadatbázist és a hozzájuk tartozó helyezéseket, organikus forgalmat monitorozzák folyamatosan. Vagyis amint kiugró változás történik több szegmensben egyszerre, arról feltételezik, hogy központi agoritmus változtatás eredménye. Bár nemzetközi szinten sok port kavart, magyar weboldalaknál, saját ügyfélkörben nem érzékeltünk érdemi változást, se pozitív, se negatív irányban. A Google-től sem érkezett semmilyen megnyugtató fél-hivatalos válasz.

Változik a Google algoritmus?

Ugyanakkor feltételezhető, hogy tudatos tesztelések zajlanak, alátámasztásul néhány tény:

  • Már tavaly év végére ígérték a Pinvgin algoritmus lefutását, ezt eltolták idén év elejére, de pontos időpont meghatározása nélkül. Vagyis könnyen lehet, hogy mikro-tesztelések zajlanak.
  • Januárban gyakorlatilag minden hétvégére kaptunk egy kisebb adagot belőle.
  • Idén jelentették be, hogy a Panda a központi algoritmus szerves része lett, önállóan már nem fut le többet.

Vagyis folyamatosan zajlanak a fejlesztések, változtatások, egyedül a hivatalos alátámasztása hiányzik még, de vélhetően nagyon rövid időn belül megérkezik ez is és akkor pontot tehetünk a sok találgatás végére.

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_linkedin:
1
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com