Segíthetünk?

Blog

Hírek

2015. október 29.

Mobilról több online vásárlás érkezhet, mint asztali gépről

Az Adobe legutóbbi előrejelzése alapján, az amerikai piacon könnyen előfordulhat, hogy az év végi e­kereskedelmi szezonban már többen fognak online vásárolni mobil eszközről, mint desktopról. Az amerikai kiskereskedelemben és így az e­kereskedelemben is, három meghatározó dátum létezik, a Hálaadás napja (Thanksgiving, november 4. csütörtöki nap), a Fekete Péntek (Black Friday, hálaadás utáni pénteki nap) és a Kiber Hétfő (Cyber Monday, Fekete péntek utáni első hétfő). Ebből Magyarországon néhány évvel ezelőtt a Fekete Pénteket vették át, főleg az e­kereskedők, de a legtöbb bevásárlóközpont is.

Az Adobe felmérése, miszerint a szezonban elérheti a mobilról érkező vásárlások aránya elérheti az 51%­os részesedést azért is érdekes, mert eddig minden egyes elemzésben azt olvashattuk, hogy a mobilról rengeteg érdeklődés érkezik, de a konkrét vásárláskor már átváltanak inkább desktopra, notebookra.

kep1

Az előrejelzés szerint változik a kereskedők által preferált online marketing csatornák megoszlása is a teljes marketing mixen belül. A Display 23%­al, a Social 14%­al lesz a két legerősebb felület, ami egyben azt is jelenti, hogy a Display a Search­nek a háromszorosa. Ez természetesen egy eléggé leegyszerűsített megközelítése az online vásárlási folyamatoknak.

kep2

Ugyanakkor fontos tudni, hogy az Adobe nem a levegőbe beszél, hiszen számításaiknak alapjául szolgál az USA top100 kereskedő, összes online tranzakciójának a 80%-­a.

 

Klikkmánia

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük az érdeklődést!

Nemsokára kapcsolatba lépünk Önnel.

Az email elküldése sikertelen!

Kérjük próbálja újra később.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!