We understand, we deliver.

Milyen zenéket választhatsz YouTube videódhoz?Szinte az összes youtuber tapasztalt már olyat, hogy szerzői jogi követelést kapott valamelyik videójára az abban hallható zene miatt. Cikkünkben segítünk megérteni a zenei felhasználásra vonatkozó irányelveket és adunk pár tippet, hogy megelőzd a bajt!

Olyan esetben, amikor szerzői joggal védett zenét (vagy videót) töltesz fel, pl. egy filmrészletet vágsz be a videódba, vagy egy ismert slágert használsz háttérzenének.Az ilyen követelés a film és zene jogtulajdonosától származik és ő határozza meg, hogy milyen felhasználási jogok vonatkoznak arra a tartalomra.

A jogtulajdonos, vagy inkább az általa megbízott tartalomkezelő cég (mint pl. a BugTV) egy ún. Content-ID rendszert kezel, ami alá több YouTube csatorna is be van kötve. Ebben a rendszerben beállítják, hogy az adott filmre/zenére vonatkozó irányelvek érvényesek legyenek YouTube teljes rendszerében is. Ezért adott esetben akár törölhetik is harmadik fél jogosulatlanul feltöltött videóját, sőt, többszörös szabálysértés miatt a csatornáját is.

Olvass tovább a bugtv.hu blogján -»

Címke:
slide_template:
default

A BugTV egy 2012 végén alapított digitális ügynökség, az integrált online kampányok terén komoly szakmai tapasztalattal bíró, lendületes csapattal. Magyarországon az elsők között indíthattunk YouTube Multi-Channel Networköt (MCN). MCN-ként mi adtuk a 2014-es Ki Mit Tube technikai hátterét a YouTube-on és a weben egyaránt. Mindig mindent mérünk, ötleteinket folyamatosan megosztjuk ügyfeleinkkel, ragaszkodunk a határidőkhöz. 2016 október eleje óta a Klikkmánia Cégcsoport tagjaként kizárólag a YouTube csatorna menedzsmentért, videóhirdetésekért és marketingért felelünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com