Segíthetünk?

Blog

Hírek

2016. augusztus 26.

Miért lett fizetős az AdWords Kulcsszótervező?

Bő egy hete jelent meg a hír, miszerint az AdWords Kulcsszótervezője hamarosan csak az aktív AdWords hirdetők számára lesz elérhető. Aki pedig nem fizet a hirdetésekért, csak korlátozott mértékben kaphat adatokat és a mutatók is – magyar mércével – hatalmas tartományt fognak csak mutatni.

De miért lett fizetős az AdWords Kulcsszótervező?

A piacnak sok szereplőjét meglehetősen rosszul érintette a hír, mivel egy közkedvelt és egyben hasznos eszköztől vonták meg a hozzáférést. Azért írom, hogy a hozzáférést, mert jelen formában értelmetlen a használata, ha csak a korlátozott adatok állnak rendelkezésre. Elsősorban a kis- és középválallati szegmenst és a keresőoptimalizálással foglalkozó szakembereket érinti hátrányosan a bejelentés. De néhány olyan AdWords szakértő is panaszkodott, aki eddig értékesítés támogatása céljából használta az eszközt, vagyis még aktív fiók nélkül. Az előbbiek felháborodás érthető, az utóbbi kevésbé, mert ha van legalább egy olyan fiók a szakértőnél, ahol eléri a limiteket, akkor abban ugyanúgy tud tervezni, mint korábban.

A bejelentés nagyon slendriánra sikeredett, sokan inkább ezen háborogtak, nem magán a változáson. Erről bővebben itt is olvashattok. Így érkezett egy kicsit pontosabb, hivatalos megfogalmazás is a Google-től, amit szeretnénk megosztani veletek:

“A változtatásnak köszönhetően a hirdetőknek gördülékenyebben tudjuk biztosítani azokat az adatokat, melyek a fiókok optimalizlásához elengedhetetlenek, miközben megakadályozzuk, hogy bizonyos robotok és egyéb eszközök visszaéljenek a Kulcsszótervező nyújtotta lehetőségekkel.”

Bár ez a legutóbbi hivatalos indoklás, ez sem teljesen állja meg a helyét, tekintve, hogy az API-n keresztüli vagy egyéb hozzáféréseket, másképp is lehet korlátozni, mint azzal, hogy a végfelhasználók egy részének az adatokhoz történő hozzáférését lekorlátozzák. Így továbbra is a leginkább valóságszagú válasz marad a nem hivatalos verzió, miszerint a Google ezzel a húzásával is a fizetős hirdetési szolgáltatás felé szeretné terelni a felhasználókat.

Szerencsére az olyan komplex keresőmarketing szolgáltatást nyújtó Google Partner ügynökségeknél, akik nagyforgalmú AdWords ügyfélközponttal és fiókokkal rendelkeznek és közben foglalkoznak keresőoptimalizálással is, ez nem fog semmilyen fennakadást jelenteni!

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük az érdeklődést!

Nemsokára kapcsolatba lépünk Önnel.

Az email elküldése sikertelen!

Kérjük próbálja újra később.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!