We understand, we deliver.

LinkedIn: A szakmai közösségi oldalA Facebook mellett sokan használják hazánkban is a LinkedIn rendszerét, hiszen az üzleti életben legalább akkora szükség van az online közösségi terek kialakítására és használatára, mint a magánéletben. A felhasználók szemszögéből nézve a LinkedIn ugyanakkor nem konkurenciája a Facebook-nak, sőt. A két rendszer együttes használata lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy elkülönítsék magán- és szakmai életüket: ápolva a kapcsolatot az egyik platformon kollégáikkal, üzletfeleikkel, a másikon pedig barátaikkal, családtagjaikkal.

Mi is az a LinkedIn és mit kell tudnunk róla?

linkedin_kozossegi_marketing_linkedin

A mára több mint 250 millió tagot számláló és közel 20 nyelven elérhető közösségi oldalt üzleti kapcsolatok építésére hozták létre 2002 és 2003 között azzal a céllal, hogy támogassák az üzleti életben tevékenykedő szakembereket és vállalkozókat. Sikere abban rejlik, hogy a felhasználók magukról egyfajta üzleti profilt hozhatnak létre, elősegítve így egymás megtalálását, akár globális szinten. A terv nagyszerű volt és maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az oldalt üzemeltető társaság 2006 eleje óta, tehát alig 3 évvel az indulása után már komoly profitot termelt tulajdonosainak, 2011 óta pedig már a New York-i tőzsdén is jegyzik részvényeit. Kevesen tudják, de azért vannak konkurens, hasonló célokat kitűzött oldalak is a LinkedIn mellett az interneten: a francia Viadeo nagyjából 50 millió, a német XING pedig közel 10 millió tagot számlál jelen pillanatban.

Hirdetés a LinkedIn-en

Ami az oldal hirdetési rendszerét illeti, az legjobban talán a Facebook-hoz hasonlítható, már ami a célzási lehetőségeket és a szűrőket illeti. Mit ne mondjunk, bőven van még hova fejlődnie, akár csak a Facebook hasonló rendszerének. Ennek talán picit ellent mond, hogy a LinkedIn hirdetés ugyanakkor kifejezetten drága, hiszen egy kattintás átlagos költsége 2 dollár (~450 Ft) körül mozog.

linkedin_kozossegi_marketing_business

Az is igaz persze, hogy igen jól összeválogatott, jelentős százalékban döntéshozókból álló társaságnak hirdethetünk. Mivel a közösségi oldal üzleti alapú, ezért természetesen leginkább a B2B jellegű hirdetések futnak itt sikeresen, ezen belül is tapasztalatink szerint leginkább az IT és telekom szektorokban hirdetők érhetnek el kiemelkedő eredményeket.

További érdekességek:

  • Tagjainak fele amerikai, Európából 11 millió tagjuk van
  • Amerika után a legtöbb tagja Hollandiából (!) van
  • Indiából 3 millió taggal rendelkeznek, ami rohamos léptekkel nő
  • További tagszámok: Anglia: 4 millió, Ausztrália: 4 millió, Spanyolország: 1 millió
  • A magyar tagok száma 2013. február 27-én lépte át a 300 000-es létszámot

 

Címke:
authorsure_include_css:
authorsure_hide_author_box:
post_views_count:
507
essb_pc_linkedin:
9
essb_pc_twitter:
1
essb_pc_facebook:
1

Levente 1999-ben kezdte pályafutását általános marketinggel, az online kommunikáció 2005-től vált szakterületévé. Elsőként a Young and Rubicam cégcsoporthoz tartozó Wunderman BTL ügynökségnél szerezett jelentősebb tapasztalatot, melyet később a CID Direkt Marketing ügynökségnél hasznosított. A közel 20 fős ügynökségnek 5 évig volt operatív igazgatója. A Klikkmánia keresőmarketing és performance ügynökséget 2012 januárja óta vezeti, a cég társtulajdonosaként. Londoni leánycégét, a Click2Digital-t üzlettársaival közösen irányítja.

Website: https://klikkmania.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com