We understand, we deliver.

KM News – 40. hét – Ezek történtek a hétenÚjabb hét, így újból a legfrissebb hírekkel jelentkezünk az online marketing világából. Tarts velünk és szemezgess a Google Ads, Google Analytics, SEO és Social Media jellegű témákból. Kezdjük is el!

1/ Gyorsabb Facebook katalógus frissítések

Mostantól a beállított frissítési ütemezésen felül a Facebook akkor is befrissíti a katalógust, ha azt érzékeli, hogy változott az adatforrás tartalma. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem kell megvárni az ütemezett óránkénti, napi vagy heti feltöltést. Ennek a frissítésnek köszönhetően, mindig naprakész lesz a katalógusunk. Amikor a rendszer észlel egy új terméket a katalógusban, automatikusan feltöltésre kerül.  Ennek a beállításnak az elérése a Katalógusok – Termékek adatforrásai – Adatforrás neve – Beállítások résznél található. Amikor új feed ütemezést állítunk be, látni fogjuk az Új verziók automatikus feltöltése lehetőséget. Ez az opció alapértelmezés szerint be van kapcsolva, de dönthetünk úgy, hogy kikapcsoljuk.

2/ Facebook részletes célzási változások

Néhány részletes célzási lehetőséget kivezetett a facebook. 2019. augusztus 19. után bizonyos célzási lehetőségek nem lesznek elérhetők az új kampányokhoz.

A meglévő kampányok keretében a hirdetések 2020. január 14-ig továbbra is megjelenhetnek ezekkel a hirdetési beállításokkal. A 2020. január 14-ig nem frissített kampányok megjelenítését szüneteltetik.

Amikor lehetséges, alternatív célzási beállításokat javasol számunkra rendszer, így könnyedén tudjuk módosítani.

3/ Nevet vált és bővült a Google oktatási platformja

Az új név – SkillShop

Új Google Ads tanfolyamokat vezetnek be, amelyek segítségével jobban megismerhetjük a keresési, display, videó és shopping kampányok kezelését és mérését. Mindegyik kampány típushoz tanusítás szerezhető be, valamint bővült a tanfolyamok köre is.

4/ Hívást kezdeményező hirdetések

A felhasználói élmény javítása és a jobb minőségű hívások érdekében, a Google frissítette a hirdetési egység elrendezését.

Most a vállalkozás neve és a címsor közvetlenül a telefonszám alatt jelenik meg, egy nagyobb telefon ikonnal együtt.

Az új megjelenés segít, hogy a hívást kezdeményező hirdetések, jobban kitűnjenek a többi szöveges hirdetéstől.

A meglévő hívást kezdeményező hirdetések, ezen a héten automatikusan átváltanak az új elrendezésre, és nincs szükség további intézkedésre.

5/ Szeptemberi Google alap-algoritmus frissítés

Az alapalgoritmus frissítés, magyar idő szerint 2019.09.24.-én, 20 órakor kezdetét vette. Várhatóan néhány nap alatt lefut a teljes frissülés.Az alap-algoritmus frissítés során a Google a rangsorolási algoritmusán alapvető és széleskörű módosításokat hajt végre. Ellentétben az olyan specifikus frissítésekkel, ami például csak a weboldalak sebességét figyeli.

Ilyen esetben a Google általában újraértékeli a tartalmat, hogy a találati listán relevánsabb és jobb találatokat jelenítsen meg. Ez nem büntetés, inkább a rangsorolás finomhangolása. Az ilyen frissítések keresőoptimalizálási szempontból mindig változást hoznak.

Hasonló algoritmusfrissítés 2019 június 3-án került sor legutóbb, ami alaposan megmozgatta a találati listát.

Analyticsben tapasztalhatunk érdekes változásokat a következő napokban.

Hétfőn (09.30.) megszűnt az átlagos pozíció, helyette használjuk az új mutatókat, melyek tisztább képet nyújtanak arról, hogy a hirdetések a keresési oldalak mely részein jelennek meg!

Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com