We understand, we deliver.

KM News 39. hét – Ezek történtek a hétenMostantól hétről hétre megosztjuk veletek a legfrissebb híreket az online marketing világából. Többek között szó lesz: Google Ads, Google Analytics, SEO, Social Media, Bing jellegű témákból.

1/ Normál vs gyorsított megjelenés

Egy héttel kitolták a bevezetést, október 1. helyett október 7-re.

A Google szerint a standard delivery algoritmusát sokban fejlesztették, így sokkal jobban kiszolgálja a hirdetési igényeket, miszerint, mikor jelenítse meg a hirdetéseket, így a gyorsított megjelenésre már nincs szükség.

A Google azt javasolja használjunk maximize conversions, conversion value vagy clicks smart bidding stratégiákat a gyorsított megjelenítés helyett. Ezen stratégiáknak is az a céljuk, hogy az egész napi keretet elköltsék. Viszont lehet a költést fokozni hirdetés ütemezéssel, vagy ajánlatkorrekciókkal.

2/ Bing shopping – Negatív kulcsszavak

Felismerik ezentúl, ha van negativ kulcsszó ütközés a shopping kampányokban. Egy külön riport fogja mutatni, mely termék van blokkolva negativ kulcsszavak által.

A riportot a Reports, azon belül Product negative keyword conflicts report alatt lesz megtalálható

3/ Bing RSA

Elérhető lesz minden hirdető számára a responsive search ads, ami hasonlóan működik, mint a Google-é. 15 headline 4 leírás, az algoritmus termesztésen a legjobban tejesítő kombinációkat erősíteni fogja, erről report is lesz, még az alul-teljesítő kombinációkat pedig nem jeleníti meg többé. Adott pozícióra rögzíteni a headlineket csak, mint a Googlnál, itt is lehetséges.

4/ Eredmény alapú opció Display and Video 360:

Eredmény alapú opció elérhető lesz ezentúl display és video 360 kampányoknál is. Támogatni fogja a kattintás alapú fizetést kampányoknál melyek TCPA-t vagy konverziok maximalizálást használják.

Display és video 360 a következők alapján fog majd licitet optimalizálni: kattintások, konverziók, vagy app install.

5/ Google Ads tiltja a spekulatív és kísérleti jellegű orvosi kezelések hirdetését

Októbertől nem lehet majd spekulativ vagy kísérleti jellegű, nem bizonyított gyógymódokat hirdetni. Például: őssejtterápia, génterápia.

6/ Google has added a new option for manual CPC bidding:

A konverziós értékre történő optimalizáció az eCPC-vel egybekötve egy egyszerűsített smart bidding lehetőség. Megemeli a max. CPC licitet az olyan kattintásokra, amik nagyobb valószínűséggel vezetnek magasabb konverziós értékhez (realizálható érték). Konverziós értékre többek között akkor érdemes optimalizálni, ha olyan terméket vagy szolgáltatást hirdetünk ahol nagyon eltérőek az árak.
Köszönjük a figyelmet, tartsatok velünk a következő héten is, amikor is a legfrissebb hírekkel érkezünk!
Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com