Segíthetünk?

Blog

2020. november 17.

Így turbózhatja fel a PPC kampányaidat a közösségi média

Mindenen van mit tökéletesíteni és ebben a PPC kampányok sem képeznek kivételt. Még ha közel tökéletesen működnek, akkor is találhatsz rajtuk fejlesztenivalót.

Ebben a cikkben megtárgyaljuk, hogyan hagyatkozhatsz a PPC hirdetéseidben a közösségi médiára. Olyan módszerekről lesz szó, amelyekkel új lendületet adhatsz a marketingednek és a cégedet a következő szintre emelheted.

Kerülj tisztába a célközönséged igényeivel!

A közösségi média platformjai fokozatosan életünk megkerülhetetlen részévé válnak és az ezekkel élő felhasználók száma is folyamatosan növekszik. Tanulmányok sorozata mutatta ki, hogy egy ember átlagosan körülbelül napi két és fél órát tölt közösségi médiával, amely által ez válik a márkák számára a legmegfelelőbb felületté a célközönségük elérésére. Legyen az Facebook, Instagram vagy Twitter, ezeken a platformokon visszajelzéseket tudsz gyűjteni és jobban megismerheted a vásárlóid igényeit.

Vegyünk egy példát arra, hogyan szolgálhatja mindez a PPC kampányaidat!

Tegyük fel, hogy esküvői ruhákat árulsz. Hamarosan új kollekciót bocsátasz ki és erre PPC kampányt akarsz futtatni. Optimizálni akarod a marketing költségkeretedet, ezért rá kell jönnöd, mely ruhák lesznek a leginkább népszerűek az arák körében.

A célközönséged megismerése érdekében megosztod az új ruhák fotóit Instagramon. A ,,Bowie’’ nevű ruha 2018 lájkot kap, a ,,Luella’’ nevű viszont csak 379-et. Ami azt jelenti, hogy a ROI lehető legnagyobb értékének eléréséhez a ,,Bowie’’ ruha kell legyen az, amelyet az oldaladra látogatók a linkre kattintás után először látnak.

Teszteld az ötleteidet!

A marketingben mindig nehéz megjósolni, mely megközelítések fognak jól működni és melyek nem, hiszen annyira nagyszámú változó befolyásolhatja egy kampány sikerét, hogy gyakorlatilag képtelenség mindent figyelembe venni. Viszont különböző call-to-action variációk és hirdetésszövegek tesztelését gyakorlatilag ingyen elvégezheted a közösségi média különböző felületein.

Megoszthatsz szöveges hirdetéseket Facebook posztok vagy tweetek formájában, majd megfigyelheted a célközönséged reakcióját. Ez egy meglehetősen összetett feladat, hiszen befolyásoló tényezők egész sorával kell számolnod, úgy mint a posztolás időpontja, call-to-action stb.

A posztjaid kalibrálásának és az ötleteid tesztelésének hatékonysága érdekében kulcsfontosságú a különbségek számának lehető legnagyobb mértékű visszaszorítása a tesztváltozatok között, hogy mindig csak egy-egy tényezőt vizsgálhass. Ezáltal mélyebben megértheted, mi szólítja meg legjobban a közönséged.

,,Tartsd észben, hogy a közösségi média platformjain a márkádat követő emberek jelentik magát a célcsoportod. Ha új megközelítéseket és friss ötleteket akarsz tesztelni, tedd ezt a közösségi médián! Ez segíteni fog abban, hogy a legprecízebb válaszokat kapd a kérdéseidre.’’ – mondta Rose Fisher, a TheWordPoint, egy online fordító szolgáltatás marketingese.

Növelj márkaismertséget!

A PPC kampányok hatékonysága mindig a márkaismertség szintjén múlik. Ha célod a magas ROI, akkor azokat kell céloznod, akik ismerik a márkádat.

Lássunk egy példát arra, hogyan van hatással a közösségi média és a márkaismertség a PPC hirdetésekre!

Tegyük fel, hogy superfood port akarsz venni online. Rákeresel a megfelelő termékekre és négy különböző hirdetést látsz.

Az első az iHerb cégé, amely egészség és szépségápolási termékekkel kereskedik világszerte. Az iHerb nagyon jól ismert cég, és esélyes, hogy a barátaid vagy a családtagjaid már ajánlották neked korábban.

A másik három hirdetés alig ismert cégektől származik.

Pusztán a keresési találatok sorrendje miatt jó eséllyel az iHerb hirdetésére fogsz kattintani. Így működik az emberi agy. Tudattalanul is az ismertebb terméket választjuk az opcióink közül.

Most képzeljük el másképp a szituációt! Sosem látogattad meg sem az iHerb, sem a ZanchinMatcha weboldalát, azonban mostanában láttál néhány posztot az utóbbitól Instagramon.

Ha így tekinted át a Google találatokat, akkor valószínűleg a ZanchinMatcha termékét fogod az iHerb helyett választani, mivel így már a név ismerősen cseng számodra és emiatt megbízhatónak fogod érezni a weboldalt.

Ha fejleszteni akarod a PPC kampányaidat, növelj márkaismertséget! Fókuszálj a közösségi média jelenléted növelésére. Rendszeresen posztolj minőségi tartalmat Facebookon, Instagramon és más platformokon is. Ezáltal jobban felismerik a márkádat és így elérheted a kívánt célt.

Figyeld a versenytársakat!

Ha fejleszteni akarod a marketinged, érdemes analizálnod a versenytársaid stratégiáit. Figyelembe kell venned, milyen termékeket dobnak piacra, milyen marketingfogásokat használnak és milyen kedvezményeket kínálnak.

Ma már mindezt az információt megtalálhatod a közösségi médián. Nézd meg a versenytársaid Facebook, Instagram és Twitter oldalát és a legtöbb információt meg is kapod ezeken. Láthatod a tartalmaikat és azt is, hogy a célközönség hogyan reagál ezekre.

Közösségi Média Turbózás – Összefoglalva

Ha hosszú távú sikereket akarsz elérni, tanuld meg a közösségi média kiaknázásának módjait a PPC marketingben. Használd a Facebook, Instagram és Twitter lehetőségeit arra, hogy többet megtudhass a célközönségedről, növed a márkaismertséged, új ötleteket tesztelj és figyeld a versenytársaid tevékenységét.

Használd a közösségi médiát minden nap, kövesd nyomon a trendeket és azt, hogy a saját piacod merre tart éppen. Ez segítségedre lesz a lehető leghatékonyabb PPC kampányok megalkotásában és a legjobb eredmények elérésében.

Az eredeti, angol nyelvű cikket a következő linken érheted el: https://www.searchscientists.com/social-media-ppc/

Alkalmazott fizikusból előbb szabadúszó tanárrá, majd 2020-ban a Klikkmánia csapatához csatlakozva junior PPC menedzserré avanzsáltam. Az online marketingben igazán megtaláltam, amit kerestem: a kampánykezelésben sikerrel használhatom fel az engem jellemző analitikus gondolkodást, miközben a szavak ereje által közvetíthetek értéket az embereknek.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük az érdeklődést!

Nemsokára kapcsolatba lépünk Önnel.

Az email elküldése sikertelen!

Kérjük próbálja újra később.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!