We understand, we deliver.

Hogyan változik a nők online keresési magatartása 2020-ban?A közelgő nemzetközi nőnap alkalmából a Pinterest nyilvánosságra hozott egy riportot, ami a női felhasználók körében végzett keresések trendeket, illetve ezek jelentőségét elemzi.

Mivel globálisan egyre nagyobb arányban növekszik a nők jövedelme (billió dollárok), 2028-ra várhatóan a diszkrecionális kiadások (a szükségesen felüli kiadások pl. szolgáltatásokra vagy luxusra) 75%-áért a nők felelnek majd.

pinterest-kereses

Ezek pedig ugyanazok a nők, akik a Pinterestet használják arra, hogy döntéseket hozzanak meg. Ez túlmutat puszta ihletmerítésen, mivel a Pinterestet arra is használják, hogy komolyabb döntésekben találjanak tanácsot: pl. az első ház vásárlása, solo-utazás, bértárgyalás stb.

A Pinterest az összes amerikai nő 60%-át éri el, 80% anyát és 75% ezredfordulós (millenial) nőt.

A nők változó keresési magatartásának megértése új perspektívákat nyithat meg marketingben. Lássuk, hogy a Pinterest szerint mire keresnek egyre többet a nők.

Többet keresnek az önálló életmóddal kapcsolatos döntésekről, anyagi függetlenségről és továbbtanulási lehetőségekről, pl.:

  • Vállalkozásindítás, mellékállás stb.
  • Felnőttképzések (anyaként való tanulás)
  • Döntéshozatali stratégiák
  • A szingli lét kihasználása/megragadása
  • Solo utazás
  • “Mire figyeljünk az 1. lakásvásárlásnál?”

Az előbb leírtakkal ez összefügg: ahogy egyre többet keresnek a nők, egyre kevésbé függnek anyagilag a partnerüktől.

A marketingesek számára fontos a magatartásbeli változás: idővel a nők egyre inkább keresnek egyéni lehetőségekre és önállóan hoznak döntést.

A férfiak keresése is mutat némi változást: Egyre többen keresnek közülük gyerekneveléssel vagy háztartással kapcsolatos témákra, pl. főzésre.

Attól függetlenül, hogy egy márka aktív-e a Pinteresten vagy nem, érdemes megfontolni, hogy ezek a trendek mit jelentenek egy-egy vállalkozás szempontjából, illetve hogyan befolyásolják a marketingstartégiákat 2020-ban.

Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com