We understand, we deliver.

Hasznos innováció a keresési kifejezések lekérdezésbenA 2016-os év folyamatosan hozza az újításokat a Google részéről. A Wordstream oldalán Helen Edwards mutatta be az általa észlelt újdonságot, miszerint fejlesztések történtek a keresési kifejezések lekérdezésben.

Ennek részeként, mostantól ha a keresési kifejezéseket kulcsszóként szeretnénk felvenni, konkrét ajánlatokat lehet megadni kulcsszavanként, valamint ezt egy gombnyomással másolni a többi kifejezés mellé. Jelentős könnyítésnek tűnik, ugyanis eddig a kulcsszó felvételekor a hirdetéscsoport szinten beállított max. CPC ajánlat került mindegyik kulcsszóhoz.

AdWords Keresési Kifejezések - Újdonság

Wordstream oldalán található képernyőfotó, amelyen az említett új CPC oszlop látható.

Lássuk csak, hol található ez pontosan! A Kulcsszavak fülön belül a Keresési kifejezések lekérdezést kell keresnünk. Itt találhatóak azok a konkrét kifejezések, amelyekre megjelentek a mi kulcsszavainkra beállított hirdetések. A relevánsakat kulcsszóként, míg az irreleváns kifejezéseket kizáró kulcsszóként ajánlott felvenni. Az újítás során bekerült egy új oszlop is, ahol a CPC értékeket lehet megadni, ill. egy másolásra használatos gomb jelent meg, amellyel a többi kulcsszóra is egyazon ajánlatot állíthatjuk be.

Az újdonság mindenképp hasznos, bár a Keresési Kifejezések riport esetében mi személy szerint jobban örültünk volna egy hirdetéscsoport módosító lehetőségre, vagy a kulcszóegyezési típus egyszerűbb kezelhetőségére.

A cikkben felhívják a figyelmet arra is, hogy eddig csak egy fiókban érzékelték a változást, tehát valószínűleg lassú bevezetésre számíthatunk. Magyar fiókokban egyelőre nem találtunk rá példát.

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
2
essb_pc_facebook:
1

A Corvinus gazdaságinformatikus szakáról érkezett csapatunkba. A Google Ground gyakornoki program résztvevőjeként ismerkedett meg a Google AdWords világával. Egyelőre AdWords kampányok menedzselésével foglalkozik nálunk, de a jövőben több kapcsolódó területen is szeretné elmélyíteni tudását.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com