We understand, we deliver.

Google Shopping kampány érkezik a Youtubra és a GmailreJó hír a Shopping hirdetést futtatóknak!

A Google hivatalos fejlesztői blogján közzétette, hogy márciustól Termék és termék kategória shopping kampányok láthatóak leszek Youtube-on, Gmail és a Google Discover felületeken is. 

Eddig, ha hirdetni szerettünk volna a Gmail vagy Youtube platformon, akkor kizárólag a Smart Shopping kampányon keresztül volt erre lehetőségünk. Ez azonban sok elégedetlenséget szült.

google shopping

Ennek a módosításnak köszönhetően a standard Shopping és bemutatót Shopping kampányok is láthatóak lesznek a Youtube, G-mail és a Google Discover felületen.

Nézzük, mi várható:

Bevásárló hirdetések: Itt lehetőségünk van csupán egy kép, cím, ár, üzlet vagy név segítségével hirdetni a fent említett platformokon.

“Kirakat” hirdetés: Ez lehetőséget ad, a hasonló kategóriában lévő termékek megjelenítésére. Ennek segítségével ismertethetjük a márkát, vagy a vállalkozást a felhasználónak.

Ezek a funkciók nem lesznek automatikusan elérhetők a Shopping kampányokban. Ahhoz hogy ezeket a felületeket használjuk hozzá kell adnunk opcióként a kampányhoz a hálózati szakaszban.

Ha API-t használ valaki: Ebben az esetben True kell állítani a target Content Network beállítást.

Jelentések: A jelentésekben sajnos a három új felület egybefűzve lesz látható a különböző jelentésekben.

Nagyobb “Kép”: Ezeknek az újításoknak köszönhetően a Shopping kampányok még több felhasználót fognak tudni elérni, viszont ezzel egyetemben a CTR is drasztikusan csökkeni fog.

A kezdeményezés oka valószínűleg az, hogy sok hirdető elpártolt a Google-től és inkább az Amazon hirdetnek. A Google a Shopping kampányokban látja az alternatívát az Amazonnal szemben.

slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com