We understand, we deliver.

A Google korlátozza a keresési kifejezések jelentését az adatvédelemre hivatkozvaMég kérdéses, hogy ez pontosan mekkora korlátozást jelent, ugyanakkor a hirdetők jelentős adatokat veszítenek mindenképpen.

A Google folyamatosan figyelmezteti a hirdetőket, hogy hamarosan leállítja a hirdetéseket kiváltó keresési megjelenések jelentését akkor, hogy ha nincsenek “jelentős adatok”.

Ahogyan a Google írja: “Jelenleg frissítjük a keresési kifejezések jelentését, hogy csak olyan kifejezések jelenjenek meg amelyekre jelentősebb keresés volt, ezért előfordulhat, hogy kevesebb adat lesz a jövőben.”

“ Az adatvédelmi normák fenntartása és a felhasználó adatok védelmének megerősítése érdekében változtatásokat hajtunk végre a Keresési kifejezések jelentésükben, hogy csak olyan kifejezéseket vegyünk fel, amelyek a felhasználók jelentős része keresett. Továbbra is új és hatékony módszereken dolgozunk annak érdekében, hogy a hirdetőket segítsük.”

google-adat-lekerdezes

Mit is jelent a “jelentős”?

Ennek a változásnak a hirdetők kampányaira és költségkeretére gyakorolt hatása nagyban függ attól, hogy a Google hogyan határozza meg a “jelentős” kifejezést.

Miért érdekel?

A cél ezzel az, hogy megakadályozzák, hogy a hirdetők minimális lekérdezési adatokat használhassanak fel a felhasználók azonosítására, vagy hozzáférhessenek a felhasználók által a keresési lekérdezésben felvehető személyazonosításra.

A Google emiatt már korlátozza a Search Console lekérdezését is. A különbség itt az, hogy a hirdetők fizetnek ezekért az adatokért.

Negatív lekérdezéskezelés 

A közeli változatok folyamatos bővülésével  a hirdetők sokkal kevésbé kontrolálhatják a hirdetéseiket kivltó lekérdezést. A hirdetőknek át kell térnie a pozitív kulcsszó kezelésre.

Hozzáférés a jelentéseken keresztül?

Krik Williams a Zatótól arra volt kíváncsi, hogy a hirdetők továbbra is képesek lesznek-e megszerezni ezeket az adatokat a letölthető Keresési kifejezések jelentésből. A válasz “nem” és a Google többé nem teszi lehetővé ezeket az adatokat.

Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com