We understand, we deliver.

Google ‘Interesting finds’ SERP találati elem és annak méréseAz ‘Interesting finds’ egy olyan, csak mobilos találati listán megjelenő blokk, ami kinézetét tekintve eltér a sima blue linkektől (hasonlóan a rich snippet-ekhez). Max 20 találati elemet tud felvonultatni, de általánosságban 3 találat jelenik meg benne (a többit átkattintva lehet elérni). 

A legjobb benne az, hogy – ellentétben a januári változtatásokkal – előfordulhat, hogy ebben a listában is, és a “sima” találati listán is megjelenik egy-egy találatunk, tehát duplikálva jelenhetünk meg az oldalon. Azonban pont ennek elkerülése érdekében nagy a valószínűsége, hogy ezen változtatni fog a Google.

(Megj.: a januári változtatások lényege, hogy most már egy találati elem nem jelenhet meg kétszer a listán: ha megjelenik egy featured snippet-ben, akkor nem fog a blue linkek között még egyszer megjelenni, mint január előtt)

google-katica

Elhelyezkedését tekintve bárhol lehet az első oldalon – akár még az első helyen is. Elég nagy organikus forgalmat tud irányítani az oldalra, főleg azért, mert ebben a listában egy cégnek akár több találata is szerepelhet. Csak sajnos nem lehet semmivel sem mérni…

Ez azt jelenti, hogy a GSC adataiban nincs külön halmazba sorolva, hanem az összesített adatok között szerepel ez a forgalom is, így az elemzése is akadályoztatva van. Arról nem is beszélve, hogy mivel csupán 3 találatot jelenít meg a találati listán, ezért a GSC-ben csak ez a három találat kap impression-t, a többi, egyébként a listában szereplő találati elem nem. Tehát impression-t csak akkor “kap” egy találati elem, ha az vizuálisan látható is a találati listán.

A másik probléma vele az adatok értelmezése: nem tiszta, hogy rangsort tekintve hogyan teljesítenek. Ugyanis amennyiben ez a blokk a harmadik helyen helyezkedik el, és szerepel egy találatunk a blokkban és a 6. helyen is, akkor a találatunkat a Google a 3. pozícióba rangsorolja az adott URL-t az adott kulcsszóra.

Mindezek ellenére is ez egy szuper lehetőség, érdemes élni vele.

Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com