Blog

Keresőhirdetés

2018. július 25.

A Google frissíti a hirdetésbeállítási lehetőségeket

A Google frissíti a “Hirdetésbeállítások” lehetőséget, mellyel a felhasználók kikapcsolhatják a célzásukhoz szükséges információk továbbítását.

A Google kiterjesztésével a “Miért jelenik meg nekem ez a hirdetés?” opcióra kattintva bárki láthatja annak pontos okát. Ez az újdonság lehetővé teszi a megjelenés okának kiderítését minden felületen, ide értve a Youtube-ot, a Google Play-t, a Gmailt és a Google Térképeket is.

A módosítással tehát a felhasználók megtudhatják, miért kaptak meg egy hirdetést, és egyúttal lehetőségük van ki is kapcsolni a hirdetés célzásához használt ‘jeleket’. Az opció a felhasználói fiókok Hirdetésbeállítások “Személyes adatok és adatvédelem” résznél található.

A funkcióval tehát minden felhasználónak lehetősége nyílik megtiltani a Google számára, hogy személyre szabhassa a gyűjtött adatokon alapuló hirdetéseket, ide értve a tevékenységre vonatkozó információkat, a Google fiókban megadott adatokat, illetve akár a hirdető által megosztott adatokat (pl. hogy a felhasználó járt a hirdető webhelyén korábban).

google-adatok

Bár a személyre szabott hirdetések így eltűnhetnek a felhasználó szeme elől, azonban nem biztos, hogy ez annyira jó ötlet. Hiszen azok legalább releváns hirdetések voltak számára. A hirdetések így is megmaradnak, csak egyre kevésbé válnak személyessé, mely által talán könnyebben bosszantóak is.

 

Bővebb információ a Google blogján olvasható.

 

Klikkmánia

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Köszönjük az érdeklődést!

Nemsokára kapcsolatba lépünk Önnel.

Az email elküldése sikertelen!

Kérjük próbálja újra később.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!