We understand, we deliver.

A Google frissíti a hirdetésbeállítási lehetőségeketA Google frissíti a “Hirdetésbeállítások” lehetőséget, mellyel a felhasználók kikapcsolhatják a célzásukhoz szükséges információk továbbítását.

A Google kiterjesztésével a “Miért jelenik meg nekem ez a hirdetés?” opcióra kattintva bárki láthatja annak pontos okát. Ez az újdonság lehetővé teszi a megjelenés okának kiderítését minden felületen, ide értve a Youtube-ot, a Google Play-t, a Gmailt és a Google Térképeket is.

A módosítással tehát a felhasználók megtudhatják, miért kaptak meg egy hirdetést, és egyúttal lehetőségük van ki is kapcsolni a hirdetés célzásához használt ‘jeleket’. Az opció a felhasználói fiókok Hirdetésbeállítások “Személyes adatok és adatvédelem” résznél található.

A funkcióval tehát minden felhasználónak lehetősége nyílik megtiltani a Google számára, hogy személyre szabhassa a gyűjtött adatokon alapuló hirdetéseket, ide értve a tevékenységre vonatkozó információkat, a Google fiókban megadott adatokat, illetve akár a hirdető által megosztott adatokat (pl. hogy a felhasználó járt a hirdető webhelyén korábban).

google-adatok

Bár a személyre szabott hirdetések így eltűnhetnek a felhasználó szeme elől, azonban nem biztos, hogy ez annyira jó ötlet. Hiszen azok legalább releváns hirdetések voltak számára. A hirdetések így is megmaradnak, csak egyre kevésbé válnak személyessé, mely által talán könnyebben bosszantóak is.

 

Bővebb információ a Google blogján olvasható.

 

Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com